Asztalitenisz

2024.07.27. 19:21

Ecseki Nándor és Madarász Dóra történelmi tettük ellenére kiestek az olimpiáról

Túl nagy falatnak bizonyult a hongkongi páros Ecseki Nándor és Madarász Dóra számára a nyolcaddöntőben a párizsi olimpián, így véget ért a magyar duó számára a verseny.

Kovács Levente

Nem a magyar kettős számított esélyesnek a párizsi olimpia, hiszen a zagyvarékasi Ecseki Nándor és Madarász Dóra duója a tizenegyedik kiemelt volt, míg a hongkongi Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem párosa a negyedik volt a rangsorban.

Ecseki Nándor, Madarász Dóra, olimpia, asztalitenisz
Ecseki Nándor (balra) és Madarász Dóra párosa kikapott az olimpia nyolcaddöntőjében
Fotó: Czeglédi Zsolt/ MTI

Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem (hongkongi, 4.)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra (11.) 4:1 (9, 8, –4, 6, 8)

Ettől függetlenül a magyar duó nem játszott alárendelt szerepet ázsiai ellenfelével szemben, az első játszmában 11–9-re, a másodikban pedig 11–8-ra kapott ki. Sőt, a harmadikban 11–4-re győztek Ecsekiék, így ez volt az első olyan szett, ami magyar vegyes páros megnyert az olimpiák történetében. A folytatásban viszont nem a mieinknek állt a zászló, a hongkongiak előbb 11–6-os, majd 11–8-as sikert arattak, ráadásul úgy, hogy az utolsó szettben 7–2-re is vezetett az Ecseki, Madarász kettős, és innen fordítottak az ázsiaiak, amivel végül a mérkőzést is megnyerték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!