SZOLNOK

2019.05.23. 16:25

Közgyűlést tartott a megyei polgári védelmi szövetség

Május huszonkettedikén tartotta meg közgyűlését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség Szolnokon, ahol elismerésben részesültek a szövetség munkáját segítők is.

katasztrófavédelem

Forrás: katasztrófavédelem

Az ülés elején Tatár Pál, a szövetség elnöke beszélt a tavalyi év feladatairól. Kiemelte, hogy 2018-ban több mint ezer ember látogatta meg a vasútállomás szomszédságában megtekinthető „A légoltalomtól a katasztrófavédelemig” című kiállítást, amelyet tavaly is bővítettek.

Kiemelte, hogy a szövetség a tárgyidőszakban támogatta a kirendeltségi és megyei ifjúsági versenyek megrendezését, a Tisza Mentőcsoport eszközparkjának fejlesztését és a járási önkéntes mentőcsoportok újraminősítését is, amelyen összesen százötvenkét embert vett részt.

Fotó: katasztrófavédelem

Nem csak az önkénteseket, hanem a tűzoltósport-versenyen résztvevőket is több rendezvényen támogatták az elmúlt évben, valamint két félautomata defibrillátor készüléket szereztek be és adtak át a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság részére.

Tatár Pál hozzátette, tavaly a Múzeumok Éjszakáján, a Kulturális Örökség Napján, valamint a Város Napján is részt vett a szövetség, amelynek – múzeumon kívüli – kiállításait közel tízezren látták. Hozzátette, hogy ezek az alkalmak idén sem maradnak ki az eseménynaptárból.

Az ülés további részében Buzás Tibor tű. ezredes, a szövetség titkára röviden ismertette az egyszerűsített mérlegbeszámolóban és a közhasznúsági jelentésben foglaltakat, majd elismerések átadására került sor azok részére, akik a szövetség munkáját segítik.

Ebből az alkalomból vehetett át ajándékot Szabó Tamás; Timpfelné Kálmán Ilona; Nagy Attila tű. alezredes és Németh Ádám tű. főtörzsőrmester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!