Hírek

2005.09.26. 00:00

A Gyurcsány-villa átépítését vizsgálná a Fidesz

Több kérdésre is választ vár a Fidesz Gyurcsány Ferenctől a Szemlőhegy utcában lévő Apró–Gyurcsány–Dobrev-villa hasznosításával kapcsolatban.

Sz. Sz.

Szijjártó Péter (Fidesz) a parlamenti Apró–Gyurcsány bizottság fideszes elnöke kifejtette: a jelenlegi adatok alapján alapos a gyanú az adócsalásra a villa hasznosítása kapcsán. A bizottságban kezdeményezni fogja annak tisztázását, történt-e adócsalás – tette hozzá. Az sem kizárt, hogy feljelentést tesznek ebben az ügyben – mondta a politikus. Szeretnénk megtudni a miniszterelnöktől, hogy „a Szemlőhegy utca 42. számú villán kívül más ingatlant adott-e bérbe vagy hasznosított-e” a feleségével közösen létrehozott Fittelina Kft., amely később beleolvadt a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő az Altus Rt.-be – mondta Szijjártó Péter. Az ellenzéki politikus közölte: a héten megjelent sajtóhírek alapján feltételezhető, hogy ha nem végzett üzletszerűen ingatlanhasznosító, ingatlanforgalmazó tevékenységet a Fittelina Kft., akkor fiktíven működő cégről van szó.

Szintén sajtóhírek alapján tudható, hogy a „Gyurcsány-birodalom” egyik cégének sem volt a cégbíróságon bejelentett székhelye, telephelye a villa, így üzleti tevékenységükhöz jogszerűen nem vehették bérbe azt. Ha mégis létezik ilyen tartalmú dokumentum, akkor az feltehetően színlelt bérleti szerződés. Ez pedig a Polgári törvénykönyv szerint semmis szerződés, amelynek vannak adójogi következményei. A bejelentésekkel kapcsolatban Batiz András kormányszóvivő kifejtette: Gyurcsány vállalkozásai körül minden rendben van, abban nem talált kifogásokat a adóhatóság sem.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!