Hírek

2005.05.02. 00:00

Döntésekbe is bevonja a gazdákat a minisztérium

A korábbi gyakorlatnál szorosabb együttműködést akar kialakítani a gazdákkal Gráf József agrárminiszter-jelölt. A leendő tárcavezető lapunknak elmondta: konkrét döntéselőkészítésbe, így a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos tervezésbe is bevonná a gazdaszervezeteket.

Tibay G.

Hozzátette, az érdekképviseletek vezetőitől azt kérte, a lehető legrövidebb időn belül közösen tekintsék át az agrármegállapodásban foglaltakat és azok eddigi teljesítését is. Indoklásában rámutatott, nem szabad hagyni, hogy a gazdák csak követni próbálják a kormányzati döntéseket.

A gazdaszervezetek egyértelműen sokat várnak a megújult agrárvezetéstől. Jakab István, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének elnöke egy szombati gazdagyűlésen kijelentette, részükről „van egy rövid türelmi idő”, de az új vezetés mindent tegyen meg, hogy a korábbi megállapodásban foglalt vállalások határidőre teljesüljenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!