Röplabda

3 órája

Tíz év után játszott újra NB II.-es meccsen a Kunhegyesi ESE

A férfi röplabdabajnokság második vonalában is megkezdődtek a küzdelmek. Vármegyénket a Szolnoki Sportcentrum mellett újoncként a Kunhegyesi ESE képviseli a kilenc együttest számláló mezőnyben. A Tisza-partiak kettős győzelemmel, míg a kunságiak ötvenszázalékos mérleggel rajtoltak.

Varga Csaba

A lebonyolításról annyit, hogy a csapatok előbb az alapszakaszban szerepelnek, majd ezt követően a rendre nagy izgalmakat hozó rájátszásban döntik el a helyezések sorsát. Az alapszakaszban minden második héten három helyszínen három-három együttes méri össze tudását. Az első kört az elmúlt hétvégén Szolnokon, a Tiszaligeti Sportcsarnokban rendezték meg, ahol a rendező Szolnoki Sportcentrum mellett a Kunhegyesi ESE, valamint a UNI Győr-SZESE legénysége lépett pályára mindkét meccsen ugyanabban az összeállításban.

Kunhegyesi ESE, röplabda, NB II.
Egy győzelemmel és egy vereséggel tért vissza az NB II.-be a Kunhegyesi ESE
Fotó: Röplabda Kunhegyes/Facebook

Szolnoki Sportcentrum–Kunhegyesi ESE 3:0 (19, 14, 16)

Szolnok: Reiner, Timár M., Katona D., Bakos Cs., Dudás Z. Biró B. Csere: Mészáros M. és Szalaki (liberók), Darida, Kovács D., Bede M., Oláh R., Fodor M., Csák A. Edző: Bodonyi Ákos.

Kunhegyes: Földes D. Pál M., Molnár B., Jacsó, Lovász B., Nagy L. Csere: Kerék és Lakatos E. (liberók), Ardai, Nagy T., Maróti. Játékosedző: Lovász Bence.

A sort a két vármegyei gárda összecsapása nyitotta. A címvédő a szolnokiak esélyeshez méltó játékkal rukkoltak ki, bár az első szett még aránylag szoros volt, 25:19-re nyerték meg. A folytatásban azonban nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak a következő két játszmában már simán győztek a lelkes vendéggel szemben.

– Kezdésnek nem volt rossz. Örülök, hogy mindenki játszott. Azonban még néhány játékelemen javítanunk kell. Örülök, hogy Kunhegyes ismét ott van a felnőtt bajnokságban – mondta a szövetség honlapján Bodonyi Ákos, a Szolnok edzője.

– Tíz év után újra NB II-es együttessel büszkélkedhet Kunhegyes. Harcos kis csapatunk sajnos nem tudott szettet nyerni a jól játszó Szolnok ellen. – nyilatkozta Lovász Bence, a KESE a játékosedzője.

Kunhegyesi ESE–UNI Győr-SZESE 3:1 (-23, 19, 18, 25)

Kunhegyes röplabda csapatának játékosai nem sokat pihentek a Szolnok elleni meccs után, az első szettet nagy csatában el is veszítették a győriekkel szemben. A folytatásban azonban nem ismertek elveszett labdát, és sikerült megfordítaniuk a mérkőzést.

A több mint másfél órás találkozó után így nyilatkozott Lovász Bence: – Szoros első szett után megrázta magát a csapat, stabilizáltuk az alapjátékunkat és sikerült megfordítani a mérkőzést. Molnár Balázs játékosunk a második szettben megsérült, innen is jobbulást kívánunk neki. Szerencsére cserejátékosaink nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe. Köszönöm a fiúknak az egész napos hozzáállást.

Szolnoki Sportcentrum–UNI Győr-SZESE 3:0 (14, 21, 23)

Sima első szett után megnehezítették a Rába-partiak a szolnokiak dolgát. Amikor kellett, Dudás Zoltánék fókuszáltak és sikerült győzniük a hátralévő két szettben, és ezzel mérkőzés végén is ők örülhettek. És ezzel címvédőhöz méltóan két győzelemmel nyitottak a bajnokságban.

Lelkes örömjátékot várnak

A szolnoki tornán nem volt jelen a Kunhegyesi ESE szakmai irányítója Bodó István, a hiányzás okáról beavatta lapunkat a szakember.

– Az első osztályban szereplő U13-as csapatunkkal Dágon jártunk, ahol két meccset is nyertünk a hazaiak és Kaposvár ellen. A felnőtt együttesünkkel tíz esztendő múltán játszunk újra a másodosztályban. Az együttes alapját a klubunktól elszármazott, visszatérő játékosaink Ardai Attila, Lovász Bence, Pál Mihály és Molnár Balázs adják, mellettük természetesen számítunk az utánpótlás-válogatottba számításba vett röplabdásainkra, mint Kerék Lászlóra és Lakatos Endrére. Lelkes, örömjátékot várok a fiúktól a bajnoki évadban, ahol a 4-6. hely valamelyikén szeretnénk végezni. Jó hallani, hogy a Kunhegyesen ismét beszélnek az emberek a felnőtt csapatról. Nem kell sokáig várni a hazai bemutatkozásunkra, november 2-án az Eger és a Pécs gárdáját fogadjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában