Cselgáncs

2024.09.15. 14:36

Szegedi Dániel aranyérmet nyert a zágrábi Grand Prix versenyen

Nagyjából egy hónap kihagyás után hétvégén a zágrábi Grand Prix-val indult újra a dzsúdózás legrangosabb sorozata, az IJF World Tour. Jól tért vissza a versenyzésbe a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola cselgáncsozója, Szegedi Dániel, aki aranyéremmel térhetett haza Horvátországból.

Kovács Levente

Nem a legerősebb mezőny indult el a zágrádi Grand Prix-n, amit a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola dzsúdósa, Szegedi Dániel kihasznált a 73 kg-os kategóriában szombaton.

Szegedi Dániel, cselgáncs, Grand Prix
Szegedi Dániel az első helyen végzett a zágrábi Grand Prix versenyen
Fotó: ijf.org


Szegedi előbb az olasz Gabriele Sullit, majd a koreai Jehong Ant is felülmúlta. Ezt követően a cseh Chisnuddin Karimov és a lengyel Wiktor Mrowczynszki sem jelentett akadályt számára, ezzel bejutott az elődöntőbe.

A négy között az azeri Ibrahim Alijev ellen is nyert a szolnoki dzsúdós, a döntőben pedig a világranglistán 36 hellyel előkelőbb helyen lévő Giovanni Espositót is legyőzte Szegedi Dániel, aki megszerezte első felnőtt aranyérmét karrierje során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában