NB III

2024.08.29. 07:10

Emberelőnyben játszva is vereséget szenvedett a Tiszafüred – galériával

Négy győzelemmel a tarsolyában, százszázalékos mérleggel érkezett a Tiszafüred csapata Hatvanba. Természetesen sokan a jó széria folytatását várták Dorcsák Zoltán csapatától, de a pozitív jelek mellett azért akadt buktatója is ennek a mérkőzésnek.

Jegesi László

Kalmár Ferenc mellett Engel Alex, és Barzsó Attila és Bényei Balázs sem vállalta a játékot, a meglehetősen foghíjas együttes ráadásul hamar hátrányba került, később pedig csak futott az eredmény után.

tiszafüred,hatvan.labdarúgás,nbiii
A folytatásban is támadólag lépett fel a Tiszafüred
Fotó: Pesti József

Hatvan FC–Facultas-Tiszafüredi VSE  5–1 (3–0)

Hatvan, 150 néző, vezette: Nagy Róbert (Márkus P., Deme R.)

Tiszafüred: Lisztes – Kiss H. (Újvári, a szünetben), Aranyos, Gellén, Szövetes (Ballók B., a szünetben) – Kovács D. (Almomani, a szünetben), Mácsai, Karmacsi – Pataki V., Trencsényi, Pap Zs. Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Kitl (18., 45. – mindkettőt tizenegyesből), Dinka (35.), Czibolya (56.), Burzi (89.), ill. Pap Zs. (68.)

Kiállítva: Silimon (36.)

A mérkőzés elején két alkalommal is veszélyeztette ellenfele kapuját a vendéggárda, majd mezőnyjátékkal telt a folytatás. Némiképp váratlanul egy nagy védekezési hiba után büntetőből jutott előnyhöz a hazai együttes, majd egy szerencsés góllal megduplázta előnyét (2–0). Ezt követően emberhátrányba került a Hatvan, de úgy tűnt, ez inkább a Tiszafüred gárdáját zavarta meg. Egy újabb elkerülhető tizenegyessel immár hárommal ment a hevesi együttes és az emberfór ellenére eldőlni látszott az eredmény.

A folytatásban is támadólag lépett fel a Füred, ám egy újabb védelmi baki végképp megpecsételte sorsát (4–0). Hiába szépített már Pap Zsolt, és volt több lehetősége is a további találatokhoz csapatának, nagy volt már a hátrány. Ráadásul egy kontrából még egy gólt lőtt a korábbi két hazai meccsén eredménytelenül futballozó Hatvan és meglepő vereséget mért a korábbi hetekben látott önmagához még csak nem is hasonlító vendégekre.

Dorcsák Zoltán: – Nem szeretném kisebbíteni ellenfelünk győzelmének értékét, de a hazai csapatnak elég volt csak kijönnie a pályára, mert játékosaink tálcán kínálták számukra a lehetőségeket. Kétgólos hátrányban, de emberelőnyben nekünk kellett volna gólokat lőnünk, ők tették meg ezt azonban helyettünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában