Labdarúgás/ MOL Magyar Kupa

2024.08.04. 08:48

Simán kikapott a Törökszentmiklós a kupában

Nem húzott könnyűt a Törökszentmiklós együttese, amikor kiderült, hogy a Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában a BLASZ első osztály előző szezonjának negyedik helyezettje jutott ellenfélnek. Ráadásul mivel a hazaiak bajnoki vetélkedése hamarabb kezdődik, mint a SZAC csapatáé, egy hét előnyben is voltak a budapestiek.

Jegesi László

Esélyek ide vagy oda, a Törökszentmiklós tovább szeretett volna jutni a második fordulóba. Végül ez nem sikerült, mert hiába volt több ziccere a vendégeknek az első félidőben, nem tudtak élni a lehetőségekkel, a hajrára pedig elfogyott a gárda ereje.

labdarúgás,foci,sport
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció


1908 SZAC  Budapest–Törökszentmiklósi FC Veteriner 5–0 (1–0)

Budapest, 100 néző, vezette: Czagány Zoltán (Prantner M., Málinger Cs.)

Törökszentmiklós: Kiss Z. – Mózer, Bába, Buru, Héder R., Héder A., Nagy G. (Bojtok 71.), Poczai (Lucza 58.), Izsold, Puporka (Farkas I. 57.), Gusztafik (Molnár M. 85.). Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerzők: Csilus (13.), Bíró (54.), Mészáros V. (66.), Tóth M. (82.), Zámbó (89.)

Már a második percben szinte kihagyhatatlan helyzetbe került Gergely Mátyás csapata, majd további három vendég ziccer követte ezt az első játékrészben. Valamennyi kihasználatlanul maradt azonban, a SZAC viszont egy átlövésből bevette Kiss Zalán kapuját. A második félidőben rendezte a sorokat a hazai gárda, és elég hamar újra betalált. Ez a gól viszont már eldöntötte a továbbjutás sorsát, a Törökszentmiklós ereje folyamatosan fogyott az idő előrehaladtával és ez a kapott gólok számában is megmutatkozott.

Gergely Mátyás: – Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten jutottak tovább. Annak ellenére mondom ezt, hogy az első félidőben – helyzeteink alapján – a magunk javára is eldönthettük volna a mérkőzést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában