Labdarúgás

2024.07.01. 07:00

A végletekig kiélezték a bajnoki küzdelmeket, végül a Tiszaszőlős örülhetett

A Kunság csoportban szoros volt a verseny a középmezőnyben, de a Tiszaszőlős és a Tiszapüspöki fölényéhez nem fért kétség, végül előbbi zsebelte be a csoport bajnoki címét.

Kiss Ádám

Két döntetlen és két vereség mellett tizenhét győzelmet aratott a Tiszaszőlős, az utolsó fordulóban pedig közvetlen riválisát legyőzve hódította el a vármegye III. Kunság csoportjának bajnoki címet.

Kunság csoport, vármegye III, labdarúgás, Tiszaszőlős
Jónás Martin (balra) és társai nagy küzdelemben szerezték meg a Tiszaszőlős bajnoki címét
Fotó: Mészáros János

1. hely: Tiszaszőlősi KSE

Mindössze négy ponttal előzte meg a bajnok Tiszaszőlős a tabellán második helyen zárt Tiszapüspökit, Háden József tanítványai csak az utolsó fordulóban tudták bebiztosítani elsőségüket. Nagy volt az öröm a csapatnál, hiszen az utolsó fordulóban éppen közvetlen riválisukat győzték le. Magabiztos szezont futott az együttes, mindössze ősszel vesztettek pontokat a Bánhalma és a Nagyiván elleni döntetlen (0–0 és 2–2), valamint a Kengyel és a Tiszapüspöki elleni vereség során (4–2 és 5–1), így egy tizennyolc mérkőzéses veretlenségi sorozatot építettek fel.

2. hely: Tiszapüspöki FC

A második helyezett Tiszapüspöki nevéhez fűződik a vármegyei osztályokban elért legnagyobb arányú győzelem, 18–0-ra ütötte ki az együttes novemberben a Kétpót. Ez a győzelem is hozzájárult ahhoz, hogy az ezüstérmesek százhárom lőtt góllal a csoport legjobbjai legyenek e tekintetben. 

3. hely: Nagyiván FC

Rossz hajrája ellenére (két vereség és egy győzelem az utolsó három meccsen) a Nagyiván szerezte meg a Kunság csoport bronzérmét. Bár az élmenőkre nem voltak veszélyesek, a bronzéremért harcban álltak a Szolnoki Fanatic-kal, de végül egy győzelemnyi előnyüket megtartották a szezon végéig. 

4. hely: Szolnok Fanatic SE

Sokáig úgy tűnt, hogy Szabó Zoltán és csapata odaérhet a csoport harmadik helyére, azonban a Kétpó elleni 10–0-s gála után következő hat meccsből ötöt is elvesztettek, így az idény végén meg kellett elégedniük a negyedik hellyel. A Tiszapüspöki elleni 3–0-s győzelemre büszkék lehetnek, azonban a Kengyellel szembeni 1–0-s hazai vereség jól jöhetett volna a végelszámoláskor.

5. hely: Berekfürdői SE

A középmezőnyben végzett a Berekfürdő csapata, azonban hátránya már tetemesnek mondható a Fanatichoz képest, tíz egységgel gyűjtött kevesebbet szolnoki riválisánál. Igazi hullámvasút volt a szezon a csapat számára, télen például 1–1-et játszottak az utolsó Kétpó ellen, majd 2–2-es döntetlent értek el a másodikként végzett Tiszapüspökivel szemben, majd hatot kaptak a Szolnok Fanatictól, amelyet a visszavágón 4–0-ra győztek le. A hektikus teljesítmény alapján jogosnak mondható a csapat ötödik helyezése.

6. hely: Bánhalmai SE

Sárközi Árpád kiemelkedett a bánhalmai csapatból, hiszen a csoport góllövőlistájának második helyén végzett harmincegy találattal. A statisztikákat kedvelők számára érdekes lehet, hogy az együttes szezonbéli találatainak 66%-át a huszonhét éves csatár szerezte. Mivel más játékos nem tudott felzárkózni ehhez a teljesítményhez, így a huszonegy meccsen szerzett huszonegy pont ezúttal csupán a hatodik helyhez volt elegendő.

7. hely: Kengyel KÖSE

A Jászágóhoz hasonlóan a Kengyel is ötmeccses nyeretlen sorozattal zárta a szezont, ráadásul az utolsó előtti fordulóban a Tiszapüspöki ellen elszenvedett 12–1-es vereség tükrében sem zárhatta jó szájízzel az együttes a bajnokság idei kiírását. Két meccsükön is az utolsó percekben szerzett gólokkal gyarapították pontjaik számát, viszont két meccsen is a végjátékban esett találatokkal buktak értékes egységeket.

8. hely: Kétpó KSME

A Kétpó zárta az idei szezon küzdelmeit a Kunság csoport sereghajtójaként, azonban figyelemre méltó lehet Kálnai Károly teljesítménye, aki a csapat tizenhárom szerzett góljából tizenegyet jegyzett. A Berekfürdő és a Kengyel ellen tudott egy-egy pontot szerezni az együttes, a többi meccsen azonban nem termett babér Kálnainak és társainak.

A Kunság csoport végeredménye

1. Tiszaszőlős 53 pont, 2. Tiszapüspöki 49, 3. Nagyiván 38, 4. Szolnok Fanatic 35, 5. Berekfürdő 25, 6. Bánhalma 21, 7. Kengyel 18, 8. Kétpó 2 pont, 9. Tiszaderzs – kizárva

A Kunság csoport góllövőlistájának élmezőnye:

42 gólos: Szedlák Zoltán (Tiszapüspöki)
31 gólos: Sárközi Árpád (Bánhalma)
24 gólos: Pap Tibor (Tiszaszőlős)
17 gólos: Kohári Roland (Tiszapüspöki)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában