Labdarúgás

2024.07.25. 10:00

Régi-új edzővel kezdte meg a felkészülést a Szajol KLK

Közvetlen az élmezőny mögött végzett a Szajol KLK az előző szezonban a vármegye I-ben, emellett pedig a vármegyei kupában a döntőig menetelt az együttes. A következő idényt már biztosan új edzővel kezdi meg a csapat, egyelőre a klub elnöke, Donkó Krisztián vette át az irányítást, akivel a keretben történt változásokról és az előttünk álló bajnokságról is beszélgettünk.

Kovács Levente

Új edzővel várja a 2024/2025-ös vármegye I-es idényt a Szajol KLK csapata. Papp Erik a továbbiakban technikai vezetőként dolgozik a klubnál, a vezetőedzői posztot pedig Donkó Krisztián vette át ideiglenesen. Donkó sorsa csak az augusztus 4-i, Szolnoki MÁV elleni Magyar Kupa-találkozó után dől el, de az sem elképzelhetetlen, hogy ő irányítja majd végig a csapatot a szezonban.

Donkó Krisztián, Szajol KLK, vármegye I., labdarúgás
Donkó Krisztián (labdával) vette át a Szajol KLK irányítását
Fotó: Nagy Balázs

– Hogyan tekint vissza az előző idényre?

– A kupában jól teljesítettünk, a döntőig menetelt a csapat – emlékezett vissza Donkó Krisztián. – Ott sajnos kikaptunk, mert keveset edzettünk év közben, elfáradtak a játékosok, emiatt pedig nem volt esélyünk a győzelemre. A fináléba viszont megérdemelten jutottunk be úgy gondolom, hiszen a Mezőtúrt és a Jászfényszarut is sikerült kiejtenünk annak ellenére, hogy nem feltétlen mi voltunk az esélyesek. A bajnokságban a Jánoshida ellen oda-vissza kikaptunk, ezek a pontok pedig hiányoztak ahhoz, hogy előrébb végezzünk a tabellán. Összességében viszont így sem lehetünk elégedetlenek, hiszen az élmezőnyből mi dolgozunk a legkisebb költségvetéssel, ehhez képest szép eredményt értünk el a hatodik hellyel. Ráadásul az utánpótlással is elégedettek lehetünk, az ifistáink a harmadik, az U14-esek pedig a második helyen zártak a bajnokságukban.

– Hogy néz ki a csapat nyári programja?

– Július 15-én kezdtük a felkészülést, az edzéslátogatottságra pedig egy rossz szavunk nem lehet, 18-20-an minden tréningen jelen vagyunk. Az első edzőmérkőzésünket már lejátszottuk, a Rákóczifalvát 3–0-ra sikerült legyőznünk. Ezen kívül még három tesztmeccsünk lesz, szombaton a Kenderessel találkozunk, augusztus 7-én a Kunhegyes lesz az ellenfelünk, 10-én pedig a Tószeggel mérkőzünk meg. A szezonban az első tétmeccsünkön augusztus elején a Magyar Kupa főtábláján a Szolnok együttesével csapunk össze. Emiatt is az állóképességünkön javítani kell addig, hogy fel tudjuk venni a versenyt MÁV-val és ne játsszunk teljesen alárendelt szerepet. A Falva elleni találkozón nagyjából 30-35 percig bírtuk erővel, ami viszont nem elegendő, ezen dolgoznunk kell, hogy jobb állapotba kerüljünk.

– Milyen változások várhatók a keretben?

– Két biztos távozónk van, Polónyi Zsombor és Hevesi-Tóth Tamás Martfűre igazolt, de elképzelhető, hogy lesznek még olyanok, akik elhagyják a csapatot. Szabó Tamás Martfűről, Falusi Norbert pedig Törökszentmiklósról tért vissza hozzánk, Kómár Szabolcs a Rákóczifalvától érkezett. Mellettük pedig szeretnénk a fiataljainknak is minél több lehetőséget biztosítani és minél előbb bedobni őket a mélyvízbe, mint ahogy azt tettük a 15 éves Csiger Bencével is, aki a vármegyei kupa döntőjében a kezdőcsapatban kapott helyet. Úgy gondolom, hogy az elmúlt években a szajoli utánpótlás mindig kiemelkedő volt, több játékost is adtunk már az NB II-be, NB III-ba és ezt az utat szeretnénk folytatni. Emiatt pedig most is több 15 éves játékos a felnőttegyüttessel készül, és megkapják majd a lehetőséget a vármegye I-es bajnokságban is, mert azon dolgozunk, hogy minél hamarabb a lehető legmagasabb szintre eljussanak.

– Milyen célokkal várják a következő szezont?

– Kimondott célunk nincsen, egy jó csapatot, egy jó társaságot szeretnénk építeni. A legfontosabb, hogy ne essünk ki, de egyébként egy hasonló eredménnyel már elégedettek lehetünk, mint amit az előző szezonban elértünk, de jó lenne, ha a dobogó közelébe oda tudnánk férkőzni.

– Mi az, amin javítani kell az előző idényhez képest?

– Az átmenetekben mindenképpen fejlődnünk kell, támadásból védekezésbe sokszor rosszul váltottunk, amelyből több gólt is kaptunk, emellett pedig könnyű helyzeteket engedtünk az ellenfeleknek. Ebben mindenképpen javulnunk kell, de taktikailag is változtatunk majd egy-két dolgon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában