Kézilabda

2024.07.14. 18:16

Mindkét válogatottunk legyőzte a szlovénokat

Az ötkarikás játékokra való felkészülés jegyében léptek pályára kézilabda együtteseink Győrben, ahol mind a női, mind pedig a férfi válogatottunk legyőzte Szlovénia legjobbjait.

Kiss Ádám

Az összecsapások során előbb a női csapatunk mérkőzött meg nyugati szomszédainkkal, a kenderesi Bordás Réka pedig ismét leginkább védekezésben kapott szerepet.

Bordás Réka, női válogatott, kézilabda
Bordás Réka (jobbra) kemény védekezőjátéka az olimpián is hasznára válhat a női válogatottnak
Forrás:  MTI

Magyarország–Szlovénia 28–27 (17–11)

Magyarország: BÖDE-BÍRÓ – GYŐRI-LUKÁCS 7, VÁMOS P. 4, Papp N. 2, Füzi-Tóvizi 1, Kuczora 3 (2), Szöllősi-Schatzl 3. Csere: Albek 2, Debreczeni-Klivinyi 1, Simon P. 2, Pásztor N., Bordás, Márton G. 3, Kácsor. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

A magyar csapat háromgólos előnybe került a mérkőzés elején, majd 7–4 után 13–4-re húzott el, a félidőben pedig már 17–11-re vezetett a mérkőzésen hét találatig jutó Győri-Lukács Viktória vezetésével. A fordulás után sorozatban három góllal kezdett Szlovénia, az időkérés után azonban rendezték a sorokat a mieink, de mindkét csapat játékát technikai hibák és kapufák tarkították. Végül azonban egyet megőriztünk előnyünkből, és megnyertük a találkozót.

Magyarország–Szlovénia 29–25 (12–14)

Magyarország: MIKLER R. – Lékai 2, Ancsin G. 3, Sipos A. 1, BÁNHIDI 5, Szita 1, Bóka. Csere: BARTUCZ (kapus), IMRE 4, Bodó 3, ROSTA M. 5 (1), Ilic Z., Rodríguez P. 2, Hanusz, Ligetvári, FAZEKAS G. 3. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez

Nyolc védésével Mikler Roland volt a vezére a csapatnak az első félidőben, így a helyzetkihasználással hadilábon álló csapat szoros meccset vívhatott. Az első tíz percben jól ment a csapat szekere, de a kiállítások megtörték a lendületet, a vendégeknek pedig sikerült elkapni a fonalat, így végül kétgólos hátrányban fordultunk, 12–14. A második játékrészben tíz perc alatt 7-1-es sorozatot produkáltak a mieink, a parázs hangulatú meccs hajrájában pedig már 24-20-ra vezettünk, amely különbséget a lefújásig meg tudtunk tartani.

A nők legközelebb pénteken lépnek pályára a németek ellen Stuttgartban, a férfiak szintén a németekkel, másnap pedig Japánnal meccselnek. Az olimpián előbbi a franciák, utóbbi pedig Egyiptom ellen kezd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában