Vízilabda

2024.05.08. 21:39

Nyerő helyzetből veszített a Dózsa a fővárosban

A hajrához érkezett az OB I. mezőnye, az 5. helyért folyó párharcban az EPS-Honvéd vendége volt a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata. A vendégek hiába vezettek három góllal a záró negyedben, mégis vesztesen hagyták el a medencét a mérkőzés végén.

Varga Csaba

Pető Attila nyitotta meg a gólok sorát és innentől egészen a végjátékig a szolnoki együttes vezetett és irányította a játékot. Rendre két-három góllal vezettek a szolnokiak, különösen Pásztor Mátyás villogott, aki négyszer is betalált a Honvéd hálójába. 

Szolnoki Dózsa Praktiker, vízilabda
Schmölcz Norman (labdával) egy gólt lőtt a Honvéd kapujába
Fotó: Illyés Csaba / Forrás: Szolnoki Dózsa

Úgy tűnt, hogy elveszi a Honvéd pályaelőnyét a Dózsa, a záró negyedben Szeghalmi Zsombor találatával 9–12-es állást mutatott az eredményjelző. A hajrában azonban a hazaiak Ekler Zsombor vezérletével egyenlítettek, majd az utóbbi játékos két másodperccel a vége előtt az övéi győztes gólját is megszerezte, 13–12.

EPS-Honvéd–Szolnoki Dózsa Praktiker 13–12 (4–6, 3–3, 2–2, 4–1)

Gólszerzők: Ekler Zs. 6, Ekler B. 2, Vadovics 1, Sugár 1, Hessels B., 1, Hessels Sz. 1, Szépfalvi 1, illetve Pásztor 4, Szeghalmi 2, Kovács G. 2, Schmölcz 1, Pető 1, Ágh 1, Vismeg 1.

Az egyik fél második győzeleméig tartó páros csata pénteken 19 órakor a tiszaligeti Vízilabda Arénában folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában