Cselgáncs

2024.04.28. 15:34

Gőz Roland számára egyéniben és csapatban sem termett babér az Európa-bajnokságon

Hétvégén Zágrábban rendezték az Európa-bajnokságot. Szombaton a 90 kg-osok közt a szolnoki Gőz Roland hamar búcsúzott, Tóth Krisztián viszont ezüstérmet szerzett., a 100 kilogrammosok közt a ceglédi Vég Zsombor pedig hetedik lett. Vasárnap a csapatversenyben a mieink Gőzzel és Szegedi Dániellel a soraikban kikapott Szerbiától, így nem jutott a nyolc közé.

Kovács Levente

A zágrábi Európa-bajnokság utolsó két napján a szolnoki kötődésű versenyzők közül Gőz Roland egyéniben és csapatban is tatamira lépett.

 

Gőz Roland, cselgáncs, Európa-bajnokság
Gőz Roland (kékben) egyéniben és csapatban is kikapott az első meccsén az Európa-bajnokságon
Fotó: ijf.org

Szombaton a 90 kg-os súlycsoportban Gőz Roland a sérült Sáfrány Pétert helyettesítette, az MTK dzsúdósára azonban nem várt könnyű feladat, az első helyen kiemelt Lasa Bekaurival találta magát szemben az első mérkőzésen, aki hozta a papírformát, így Gőz számára véget ért a verseny. Ugyanebben a kategóriában Tóth Krisztián viszont szépen menetelt, izraeli, ukrán és holland riválisát legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol az azeri Murad Fatijevet is felülmúlta. A döntőben egy újabb azerbajdzsáni versenyző várt rá, Eldzsan Hadzsijevvel szemben már nem tudott nyerni, és ezüstéremmel zárta a kontinensviadalt.

A 100 kg-osok közt a ceglédi Vég Zsombor jól kezdett, bolgár és boszniai riválisát is két vállra fektette, majd grúz és holland ellenfelétől viszont kikapott, így hetedikként zárt.

Vasárnap a csapatversennyel zárult az Európa-bajnokság, ahol a magyarok a szerbekkel találkoztak. A mieinktől Gőz kikapott az első meccsen, de a folytatásban Sági Nikolett, Dobos Levente és Gyertyás Róza sem tudott nyerni, így a Szegedi Dánielnek és Czerlau Jennifernek már nem kell mérkőznie, 4–0-ra nyertek szomszédaink, és nem jutottunk be a legjobb nyolc közé. Kovács Levente

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában