Labdarúgás

2023.01.03. 08:00

3 kérdés 3 válasz: Skulka Botond, a Tiszafüred labdarúgója

Skulka Botonddal beszélgettünk.

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– A tavalyi, gól nélküli idénye után jelenleg nyolc góllal vezeti a Facultas-Tiszafüredi VSE házi góllövőlistáját az NB III. Keleti csoportban. Hogyan lendült ilyen formába? 

– Szerencsére nyáron volt több időm – a futball mellett Egerben járok egyetemre –, így pluszmunkát tudtam végezni. Futóedzéseket iktattam be, de plusz labdás edzéseket is végeztem, így jó kondiban vártam az idényt, és ez szerencsére a pályán nyújtott teljesítményemen is kijött. 

– Szezon közben aztán összeszedett egy súlyosabbnak tűnő vállsérülést, abból miként tudott felépülni? 

– Négy hetet vett igénybe a tortúra. Sajnos olyan helyen sérültem meg, amely a felsőtest szinte összes részéhez kapcsolódik, így felsőtestre egyáltalán nem is tudtam edzeni, legfeljebb lábmunkát végezhettem. Az elejétől kezdve, a kocogásos edzésektől építettem újra magam a labdás felkészülésig. 

– A 2022–23-as idényben nemcsak a gólok jöttek, de rendre a kezdőcsapatban kap lehetőséget. Hogyan értékeli az eddigi idényét? 

– Annak örültem a legjobban, hogy bíztak bennem Tiszafüreden. A tavalyi szezonban tavasszal játszottam a csapatnál, és bizony az elmúlt idény nem sikerült jól. Köszönet­tel tartozom a klub vezetőségének, akik bíztak bennem, hisz lehetőséget kaptam én is a bizonyításra. Úgy vélem, e két dolog együttes hozadéka, hogy a mostani szezonban így tudok teljesíteni.
 

Forrás: Beküldött fotó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában