Labdarúgás - Megye I.

2022.09.15. 14:00

Csúcsrangadót rendeznek a Tiszazugban

Még csak az ötödik fordulónál tartunk a megyei első osztály küzdelmeiben, de máris itt a bajnokság csúcsrangadója: a két nagy ellenfél, a Martfű és a Tiszaföldvár feszül egymásnak. A tét magas: a listavezetésérért és a presztízsért futnak ki a játékosok szombaton. A házigazda martfűiek helyzetét hiányzók nehezítik, de a TiSE szakvezetője hírportálunknak azt mondta, szoros küzdelemre számít.

Rózsa Róbert

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Martfű–Tiszaföldvár, 15.30

Négy forduló elteltével a Martfű és a Tiszaföldvár is százszázalékos mutatóval bír a Megye I.-ben, előbbi az első, utóbbi a második helyen áll a tabellán. És itt nagyjából be is fejezhetnénk. De ne tegyük! A forduló (a bajnokság?) legnagyobb rangadója ugyanis jóval több két jó csapat összecsapásánál. A Martfű és a Földvár régi riválisai egymásnak. A Tiszazug két szomszédos városa a korábbi években is meghatározó ereje volt a ligának, összecsapásaik pedig nem csupán az egymás közti erősorrendet voltak hivatottak eldönteni, de a győztes csapat szurkolóinak arcára is széles mosolyt kanyarított a vetélytárs felett aratott siker.

Ez az előző idényben a TiSE-nek sikerült. 

Legutóbbi, április találkozásukkor 5–1-es veréssel küldték haza a Martfűt. Előtte pedig egy szappanoperai fordulatokban hemzsegő találkozón játszottak 4–4-es döntetlent Martfűn, ahol két fordítás után a 93. percben egyenlített a Földvár, a későbbi gólkirály Kovács Tamás révén. Kovács viszont ezen a meccsen bizonyosan nem lép pályára. Személye nem csupán góljai miatt pikáns, de azért is, mert ettől az idénytől már a Martfű színeiben játszik. Ám még a szezon előtt kardiológiai gondjai adódtak, amit bár kihevert, továbbra sem sincs hadra fogható állapotban. Az biztos, hogy valamelyik – vagy mindkét – együttes elveszíti makulátlan mérlegét. 

A két gárda az előző fordulóban megszenvedett aktuális ellenfelével. Kardos Mihály, a martfűiek szakvezetője hírportálunknak akkor úgy fogalmazott, enerváltan játszottak, míg a földváriak edzője, Virágh Ferenc azt emelte ki, csapatuk nem kapott gólt. Igaz is: a két gárda védelme eddig szinte légmentesen zárt. A Martfű négy meccsén három gólt kapott, míg a Földvár hálója szinte patyolattiszta maradt, mindössze egyszer mattolták őket. Góllövés szempontjából viszont a Martfű áll jobban, 21 találattal, de a TiSE eddigi ellenfeleinek is tizenötször kellett kivenniük a labdát a hálójukból.

Hogy a két csapat hálóőreinek ezúttal mennyi dolga lesz, az egyelőre nem tudhatjuk, ám arra nyugodt szívvel fogadhatunk, hogy nem maradunk izgalmak híján a tiszazugi derbin.

Mesterszemmel:

Kardos Mihály: – Nagyon nem nézünk ki jól, lassan több a sérültünk, mint az egészséges játékosunk. Ennek ellenére szeretnénk megnehezíteni a jó erőkből álló Tiszaföldvár dolgát. Kovács Tamás biztosan nem játszik, és Székely Dávid térdszalag-sérülés miatt két hónapra kiesett. Eltiltás is nehezíti a dolgunkat. Ráadásul a Földvár nagyon erős támadófutballt játszik. Bár nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni a pályán.

Virágh Ferenc: – A bajnokság fontos állomásához érkeztünk, de meggyőződésem, hogy a végelszámolásnál nem ez a meccs fog dönteni. Tiszteljük az ellenfelet, talán az egyik legjobb csapat ellen fogunk játszani, de ugyanúgy készülünk erre a találkozóra is, mint bármelyikre. Úgy gondolom, más mérkőzés lesz ez, mint a legutóbbi. Szoros küzdelemre számítok.

További párosítások: 

Szombat: Kenderes–Jászberény II., Kunhegyes–Rákóczifalva, Tószeg–Jászárokszállás, 15.30

Vasárnap: Cserkeszőlő–Mezőtúr, Törökszentmiklós–Szajol, Jászfényszaru–Kunszentmárton, Kisújszállás–Jánoshida, 15.30

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában