Úszás

2021.06.17. 07:00

Egyéni csúcsokat úsztak az Invictus fiataljai

A szolnoki Invictus SC csapata tíz úszópalántát indított a megméretésen.

Varga Csaba

Forrás: Beküldött fotó

Budapesten a Tüske uszodában randevúzott a magyar utánpótlás színe-java, ahol a béka-delfin-cápa korosztály versenyzői csobbantak medencébe. A szolnoki Invictus SC csapata tíz úszópalántát indított a megméretésen.

– Jó hangulatú, élvezetes versenyen vettünk részt – mondta Szekeres Szilvia, az Invictus edzője. – Fontos volt, hogy megtudjuk mire vagyunk képesek az erős mezőnyben a korosztályos országos bajnokságok előtt. Ráadásul azon ritka versenyek egyike volt ez is, ahol rendeztek és indulni is tudtunk a 4x50 m mix gyorsváltóban, amelyben a Fóris Csenge, Bathó Dávid, Polyák Léna, Erdei László összetételű kvartett a hatodik helyen végzett.

– A legeredményesebb versenyzőnk, Fóris Csenge volt, aki egyéni csúcsokkal 100 m háton a harmadik és 200 m pillangón „repülő rajttal” a második helyet szerezte meg. A továbbiakban Hegyi Mira 200 m mellen egyéni csúccsal negyedik lett, ezért oklevelet kapott csakúgy mint 100 m háton, amelyben a hatodik helyen zárta a versenyt. Erdei László 200 m vegyesen ötödikként csapott a célba, ezért szintén egy oklevél járt.

Fotó: Beküldött fotó

– A mieink közül százszázalékos teljesítményt nyújtottak, mindegyik számban egyéni csúcsot úsztak: Bathó Dávid, Fóris Csenge, Polyák Léna, Hegyi Mira, Czeglédi Emese és Hutter Zoé. Mindent összegezve jól szolgálta a felkészülésünket a verseny a júliusi országos bajnokságra, amelyre tizenegy úszónk kvalifikálta magát – mondta nagy örömmel a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában