Rangos múzeumi elismerés

2 órája

Pulszky-különdíj járt a Damjanich múzeum programjának

Idén a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület különdíját a szolnoki Damjanich János Múzeum „Látható irodalom: Az ember tragédiája a képzőművészet és az irodalomtörténet jegyében” címmel megrendezett programjának ítélték oda. Munkájuk által egy kis múzeumi csapat Pulszky-különdíjas lett.

Mészáros Géza

A Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényét, a 22. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitót szeptember 30-án hétfőn a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) fővárosi, Károlyi utcai székházában tartották meg. A rendezvény amellett, hogy megnyitotta az idei fesztiválszezont, a múzeumpedagógus szakmát és annak művelőit is ünnepelte. Más elismerések mellett a szolnoki közgyűjtemény projektje a Pulszky-különdíj kitüntetettje lett.

A Pulszky-különdíj a Damjanich múzeum csapatáé lett
Jó kezekbe került a Pulszky-különdíj (balról): Képíró Ágnes művészettörténész, dr. Bereczki Ibolya, a Pulszky Társaság elnöke, Barláné Krisztina múzeumpedagógus, Kovácsné dr. Kaposvári Gyöngyi múzeumigazgató-helyettes, Vincze Rita osztályvezető, közművelődési szakember
Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

Idén a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület különdíját a szolnoki Damjanich János Múzeum „Látható irodalom: Az ember tragédiája a képzőművészet és az irodalomtörténet jegyében” címmel megrendezett programjának ítélték oda.

A Pulszky-különdíj a szolnoki csapaté lett

A szolnoki közgyűjteményi intézet múzeumpedagógiai programja a 2023 novemberében nyílt „Kass és Madách” című időszaki kiállításhoz kapcsolódott. Ezt a projektet Barláné Kulánda Krisztina múzeumpedagógus és Kovácsné dr. Kaposvári Gyöngyi irodalomtörténész, múzeumigazgató-helyettes készítette.

A kiállítás kurátora Képiró Ágnes művészettörténész volt.

A szolnoki közgyűjtemény további elismerésben részesülhet még az idén. A Pulszky Társaság ugyanis 2024-ben is meghirdette „Az Év Kiállítása” pályázatát, melyre a benyújtási határidőig, július 31-ig 28 pályamunka érkezett, közülük tizenkilenc van még versenyben. Mások mellett a szolnoki Damjanich János „Ezt látták a csillagok” című régészeti tárlata is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!