Kulturális örökség

1 órája

Népzenei lemezbemutató koncert: végre felcsendültek az abonyi népdaloskönyv dallamai

Történelmi pillanat szemtanú lehettek a résztvevők csütörtökön Abonyban. Megelevenedtek az abonyi daloskönyv dallamai, a népzenei lemezbemutató koncert tömegével vonzotta az érdeklődőket.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– „Megőrizzük, óvjuk őseink örökségét!” Ez volt a Szeretlek Abony csapatának öt esztendővel ezelőtti jelmondata, amely máig is érvényes – mondta Pető Zsolt polgármester a népzenei lemezbemutató koncert kapcsán.

népzenei lemezbemutató koncert
Egy népzenei lemezbemutató koncert, amely megdobogtatta a helyiek szívét: bárki meghallgathatta élőben az abonyi daloskönyv gyönyörű dallamait
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

A korábban összegyűjtött, majd pompás kötetbe rendezett abonyi népdalokat október harmadikán a Kultúra Házában végre meghallgathatta a kíváncsi közönség.

– Abony város új zenei CD-je  a Sej, Nagyabonyban címet viseli. A népdalok felvételére egy pályázat adott lehetőséget, dr. Terék József népzenekutató munkája nyomán sikerült felvenni a dalokat a budapesti Pannónia Stúdióban – árulta el a polgármester.  

Népzenei lemezbemutató koncert, amely sokat jelent a városnak

Pető Zsolt hangsúlyozta, a könyv és a CD is igazi kincsek, amelyek méltó formában őrzik az ősöktől kapott örökséget.

– Öröm volt részt venni ezen az eseményen, minden közreműködőnek köszönjük ezt a magas színvonalú, kivételes kulturális estét – fogalmazott a város vezetője.

A népzenei lemez már elérhető a Kultúra Háza ügyfélszolgálatán. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!