Múzeumok Őszi Fesztiválja

2 órája

Szívből énekeltek: generációkat hozott össze a Jászkiséri Népdalünnep

Lelkes dalszerető emberekkel telt meg a minap a jászkiséri művelődési ház. A közönség örömmel és tapssal fogadta a Jászkiséri Népdalünnep fellépőinek műsorát.

Illés Anita

A jászkiséri Búzavirág Népdalkör „A közösségben énekelt dalnak különös ereje van” mottó jegyében rendezte meg október 12-én a Jászkiséri Népdalünnepet a Művelődés Házában. 

Jászkiséri Népdalünnep
Danyi Gyuláné Ildikó (balra) és Vindeizen Éva (jobbra) magyarbődi dalokkal varázsolta el a közönséget a Jászkiséri Népdalünnepen Fotó: Pesti József

Vidám felvonulás is színesítette a Jászkiséri Népdalünnepet

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében tartott vidám hangulatú rendezvényt Vajas György polgármester nyitotta meg, díszvendégként Nemes József emeritus jászkapitány köszöntötte a résztvevőket. A műsor összeállításában közreműködött Czékmán Lászlóné, Kovács Ferencé és a népdalkör mentora Molnár Melinda, pedagógus, etnográfus, múzeumpedagógus. Elsőként a jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola tehetséggondozó csoportjának növendékei léptek színpadra, a helyi Búzavirág Népdalkör virágos népdalcsokorral kedveskedett a közönségnek. A délután folyamán fellépett Zsuzses Brendon ötödikes tanuló, Danyi Gyuláné Ildikó és Vindeizen Éva magyarbődi dallamokkal érkezett.

Dr. Gecse Annabella, a Damjanich János Múzeum Néprajzi Osztály vezetője A népdal, ami minőségét megőrzi címmel tartott tartalmas előadást. A Makula család az autentikus családi népzenélés szépségébe kalauzolta el a közönséget. Nagy sikert aratott a Gyöngyösoroszi Asszonykórus, a Ringó Rokolya Népdalkör, a Jászapáti Muskátli Népdalkör, a Szolnoki Népdalkör és Varga Antal füttymester. Az ünnepséget megható közös éneklés zárta, majd a dalkörök tagjai átvonultak a vacsora helyszínére. Közel százötvenen vonultak fel, közben többek között a Jászkunsági gyerek vagyok, a Két út áll előttem, Ez a vonat most van indulóban című dalokat énekelték. A muzsikáról a Sodrás Népzenei Kisegyüttes gondoskodott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!