Augusztus 20.

2024.08.20. 12:31

Ez hatalmas lesz: már sül a Kárpát-medence kenyere Szolnokon – videóval!

Folytatódnak a Szent István-napi programok a vármegyeszékhelyen: már sül a Kárpát-medence óriáskenyere a Szolnoki Művésztelep kemencéjében. Szeleteit este osztják szét a városlakók között.

Mészáros Géza

Augusztus 20-án pontban 10 órakor bevetették a bedagasztott, kelesztett kenyértésztát a Szolnoki Művésztelep kemencéjébe.

kenyérünnep Szolnokon
A Szolnoki Művésztelep kemencéjében kisült Kárpát-medence kenyere tésztájához 30 kiló lisztet, 25 liter vizet, továbbá sót és élesztőt kevertek be
Fotó: Mészáros Géza

Diószegi László sepsiszentgyörgyi pékmester és csapata hétfőn reggel 30 kiló lisztet, 25 liter vizet, a kovászhoz még 10 kg lisztet, továbbá sót és némi élesztőt kevert el a teknőben.

Kenyérünnep Szolnokon
Augusztus 20-án Diószegi László sepsiszentgyörgyi pékmester útmutatásai alapján gyúrták be a „szolnoki” Kárpát-medence kenyerét
Fotó: Mészáros Géza

A pékeknek idén is Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő segített a sütni valót behelyezni a méretes sütőbe.

Kenyérünnep Szolnokon
A Kárpát-medence kenyerének tésztája hétfőn délelőtt 10 órakor „hórukkolt” a kemencében
Fotó: Mészáros Géza

A kemencében sülő kenyeret 13 órakor veszik ki a kemencéből, hogy este 7 óra körül a város lakosai között szétosszák a mintegy 50-60 kilósra tervezett pékárut a Tisza parki kenyérünnepen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!