Népművészet

2024.07.09. 09:30

Tartalmas szakmai programokkal rendezik meg a 41. Jászberényi Népzene- és Néptánctábort

A néptánc és népzene oktatás mellett idén először énektanulás is várja a résztvevőket. A 41. Jászberényi Népzene- és Néptánctáborra készülnek a szervezők, július 15-ig várják a jelentkezéseket.

Illés Anita

A Jászság Népi Együttes szervezésében augusztus 4-től 10-ig rendezik meg a 41. Jászberényi Népzene- és Néptánctábort. 

néptánctábor
A Jászság Népi Együttes idén is szervez népzene- és néptánctábort Jászberényben, a Csángó Fesztivál programjaihoz kapcsolódva
Fotó: Pesti József

Idén először éneket is tanulhatnak a táborozók a néptánctáborban

A szakmai program keretében a résztvevők magyarszentbenedeki, mérai és gyimesi táncokat tanulhatnak. Kezdőknek ádámosi, míg a haladóknak kalotaszegi muzsika oktatást hirdettek. A néptánc és népzene tanítás mellett idén először éneket, Maros-Küküllő vidéki és Gyimási csángó énekeket is tanulhatnak az érdeklődők Fekete Boritól. Az esti táncházakban a Duhaj Zenekar húzza a talpalávalót. A tábor önköltséges, díja 38 ezer forint, mely tartalmazza többek között a szakmai programokon való részvételt, a sátorhelyet a jászberényi strandfürdő területén, strandolási lehetőséget, az oktatók és a foglalkozásvezetők tiszteletdíját, a táncházakban való részvételt, a napközbeni kézműves foglalkozást és a népzenei koncertek – Duhaj Zenekar, Tárkány Művek, Góbé Zenekar - látogatását. A táborba július 15-ig lehet jelentkezni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!