Olvasónk jelezte

2 órája

Sötét az utca Szolnokon: de nem csak a közvilágítás okozhat gondot

Az esti órákban alig lehet látni Szolnok főutcáján. Olvasónk fordult hozzánk ezzel a problémával. Mint kiderült, közvilágítási meghibásodás is történt a jelzett szakaszon. A szolgáltató orvosolta a hibát. Ám nem csak ezért sötét az utca.

Rimóczi Ágnes

Sötétben nehéz a közlekedés. Szolnok egyik utcájában erre panaszkodnak az ott lakók. Lássuk, miért sötét az utca?

sötét az utca
Sötét az utca, de nemcsak a közvilágítási probléma miatt...
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

– Sötét Szolnok főutcája, a Baross utca, az esti órákban szinte alig látni. Ráadásul most már a világító testek is kezdenek kiégni. Az ott lakók a sötétben kénytelenek haza botorkálni – írta egy szolnoki olvasó hírportálunknak intézett levelében. A jelzésből kiderült: a Baross utca 15. szám környékén tapasztalható a probléma.

A problémát orvosolta a szolgáltató

A szolgáltatótól kapott tájékoztatás szerint a jelzett szakaszon valóban volt közvilágítási meghibásodás.

– Erről szeptember 25-én kaptunk jelzést a városi közvilágítás javításával megbízott vállalkozótól. A hibát kollégáink csütörtökön javították – közölte hírportálunkkal Egyházi Nikoletta, az OPUS TITÁSZ Zrt. vállalati kommunikáció vezetője.

A fák miatt is sötét az utca

A problémát azonban nem csak ez okozta. Megnéztük, s azt tapasztaltuk, hogy az utcán lévő fák lombjai befolyásolják a közvilágítási lámpák fényerejét. Azok némileg árnyékolják a fényt, ezt is érzékelheti olvasónk, s az arra közlekedők. Ki tudja, télen, ha lehullanak a levelek, talán fényesebb lesz az utca.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában