Megemlékezés

2024.09.05. 19:35

Némán állták körbe a helyiek a lobogó mécseseket az öcsödi gyilkosság helyszínén

Az emberölés híre megrázta a tiszazugi településen élőket, értetlenül állnak a történtek előtt. Egy héttel a borzalmas öcsödi gyilkosság után mécsesgyújtást szerveztek a helyiek.

Pakainé Pusztai Nóra

Sokan gyűltek össze az öcsödi gyilkosság áldozatának háza előtt a minap. Az egy hete történt gyilkosság híre valósággal sokkolta a helyieket. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy fiatal fiú testvérével kéredzkedett be szomszédjához. Az idős férfit agyonverte, majd elszaladt a helyszínről, később a rendőrségen feladta magát a fiatalember.

öcsödi gyilkosság
Mécsesek égtek az öcsödi gyilkosság áldozatának háza előtt
Forrás: Molnár András közösségi oldala

Molnár András alpolgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy mécsesgyújtást szervez. Bejegyzésében úgy fogalmazott, mindenkit megdöbbentett a hír. Az áldozatot a faluban becsülték, szerették, hiszen köztisztelet övezte. Senkinek sem ártott, mindenkin segített, aki hozzáfordult.

– Hihetetlen, ami vele történt. Sajnos a jóságát, az emberszeretetét használta ki az elkövető, aki remélhetőleg megkapja büntetését – fejtette ki véleményét.

Hozzátette, kedden este mécsesgyújtásra és közös megemlékezésre várja az öcsödieket. 

A helyszínre sokan érkeztek, a szomszédok és ismerősök könnyeikkel küszködve figyelték a gyertyák lángjait, bízva abban, hogy falubelijük fentről látja, mennyien gyűltek össze, hogy emlékezzenek rá.. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában