Összefoglaló

2024.09.04. 21:00

Darázskolónia lakhelye lett Győrfi Dalma családjának otthona – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat egy 41 éves szolnoki férfival szemben. Az illető a munkavállalók után be nem fizetett járulékokból kívánt meggazdagodni, de utólag tettét megbánta.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Szeptember 5-ig másodfokú hőségriasztás van érvényben az országban, a vármegyeszékhelyen újra működnek a párakapuk és az ivókutak, de a szabadstrandot az iskolakezdéssel bezárták. A hőség ellenére elkezdődött a tanítás az oktatási intézményekben, ahol különböző intézkedésekkel igyekeznek átvészelni a forróságot.

Kistérségi napot és díjátadót tartott a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulás Szolnokon, a Vízpart körúti idősek otthonában szerdán. Modla Dezső, a Humán Szolgáltató Központ Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Nappali Ellátásának vezetője Pro Caritate Díjat vehetett át.

Rettenetes, ráadásul fájdalmas napot élt át a közelmúltban Győrfi Dalma és családja. A szolnoki hölgy, a Dalma Dance Club Sportegyesület vezetője a közösségi oldalára posztolta ki a velük megtörtént esetet. Kertes házuk és főleg az épület egyik szobája egy népes darázskolónia lakhelye lett. A kéretlen bérlők kis híján tragédiát okoztak...

Közösséget épít, a magyar gasztronómia világába repít. A Szolnoki Gulyásfesztivált idén huszonhatodik alkalommal rendezik meg a jászkunsági vármegyeszékhelyen. A programokról szerdán sajtótájékoztatót tartottak.

A hazai kapus kiállítása keresztülhúzta a Karcag számításait, amely bár kétgólos előnyben is volt, végül meg kellett elégedjen a döntetlennel a DVSC II. elleni bajnokin.

Nem sok gátlás szorult abba a túrkevei csalóba, akit a minap fogtak el a jászkunsági nyomozók és a Tisza MEKTO bevetési egységei. A 32 éves férfi eleinte csak apránként szedegette el ismerőse pénzét, később már milliókkal húzta le.

Egy Thököly úti házban keletkezett tűz Abádszalókon, szerdán. A lángok egy fürdőszobában csaptak fel, ahol ruhák gyulladtak meg. Az esethez az abádszalóki önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Egy helyi lakos közlekedett személyautóval Szolnokon szeptember 3-án este, mikor a rendőrök ellenőrizték. Az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, továbbá az 56 éves férfivel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért előállították további mintavételre.

A Jászapáti és Jászkisér között található határkereszt néhány hónappal ezelőtt egy baleset következtében ledőlt és teljesen összetört. Közadakozásból sikerült újjáépíteni a kőkeresztet, melyet kedden délután ünnepélyes keretek között adtak át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában