Fejlesztés

2024.07.31. 18:00

Gőzerővel dolgoznak a munkagépek: megújul a Munkácsy utca Jászárokszálláson

Több mint kétszázötvenmillió forintos fejlesztés kezdődött meg nemrég Jászárokszálláson. A projekt keretében megújul a Munkácsy utca ivóvíz- és csapadékvíz hálózata, valamint burkolata. A helyiek szerint már időszerű a rossz állapotú gyűjtőút rekonstrukciója, mely hozzájárul többek között a közlekedésbiztonság javulásához és élhetőbbé válik a település.

Illés Anita

– Ki tudja, hogy mikor volt már ebben az utcában felújítás – tárja szét a karját Németh Sándor, akivel ottjártunkkor  a munkálatokról beszélgettünk. - Örülünk, hogy sorra került a Munkácsy utca infrastrukturális fejlesztése. Tapasztalatom szerint a kivitelező jól halad a munkálatokkal, nálunk már kicserélték a ivóvíz vezetéket. Akadhatnak némi kellemetlenségek a fejlesztés során, de arra kell gondolni, hogy utána jobb utakon közlekedhetünk – tette hozzá a nyugdíjas.

Munkácsy utca
A közel 255 millió forintos fejlesztés részeként megújul a Munkácsy utca ivóvíz-hálózata is 
Fotó: Pesti József

Közel kétszázmillió forint pályázati forrást nyert a város a Munkácsy utca fejlesztésére

A terepszemle után a projekt nyitórendezvényén jártunk a polgármesteri hivatalban, ahol megtudtuk, hogy az önkormányzat sikeresen pályázott a TOP Plusz Belterületi utak fejlesztése felhívásán. A Munkácsy utcát érintő projektre közel 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a város. Ehhez mintegy 55 millió forint önerőt biztosít az önkormányzat. 

– Örömteli, hogy tovább épülhet, szépülhet, fejlődhet a település – kezdte köszöntőjét a július 30-án tartott rendezvényen Antal Péterné Szerző Ildikó.

A polgármester elmondta, hogy a beruházás magába foglalja a 877 méter hosszú Munkácsy utca burkolat felújítását, ivóvíz- és csapadékvíz hálózatának rekonstrukcióját. A jelenleg öt méter széles utat hat méter szélesre bővítik, 1-1 méteres útpadkával. Mindezeken túl a Munkácsy utcáról nyíló két zsákutca burkolat felújítása is megvalósul. Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a kormány nehéz időkben is támogatja a vidéki kisvárosok fejlesztését.

– Fontos, hogy a jászárokszállásiak jól érezzék magukat a városban. Ebben pedig jelentős szerepe van az úthálózat felújításának is – tette hozzá. 

Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke pozitívan értékelte, hogy nem csak útfelújítás valósul meg a beruházás során, hanem az ivóvízhálózat rekonstrukciója is, mely korábban elmaradt. 

Munkácsy utca
A Munkácsy utcát érintő fejlesztésekről Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester, Borbás Zoltán a vármegyei közgyűlés alelnöke, Pócs János országgyűlési képviselő és Pintér Gábor, a Mátra Tájépítő Kft. felelős műszaki vezetője tájékoztatott a projekt nyitórendezvényén
Fotó: Pesti József

Az ivóvíz-hálózat rekonstrukciója várhatóan augusztusban fejeződik be

Pintér Gábor, a Mátra Tájépítő Kft. felelős műszaki vezetője érdeklődésünkre elmondta: a munkaterületet május 5-én vették át, majd alvállalkozó bevonásával felvonultak a területre. Jelenleg az ivóvíz-hálózat fejlesztése zajlik, ami várhatóan augusztusban befejeződik. Ezt követően kezdik el az útépítés előkészítő munkálatait. A burkolatfelújítás után vízrendezést végeznek, helyreállítják az árkokat. A fejlesztést a tervek szerint 2025 januárjára fejezik be – tudtuk meg Pintér Gábortól. Az aktuális munkálatokkal, útlezárásokkal kapcsolatban az önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a lakosságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában