Jászkunság

2024.05.06. 09:00

Fontos lakossági fórum, különleges Miyawaki-erdő – ezek voltak az elmúlt hét legolvasottabb hírei

Japán ligeteket idéző erdőt és esőkertet varázsolnak Szolnokra, fontos változást hozhat az új rendszer a szolnoki Hetényi Rendelőintézetben – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Gyanús pénzmozgásokra figyelt fel egy karcagi lakos, kiderült, hogy nagy a baj

laptop
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Bilincs kattant egy kerecsendi férfi kezén, a Mátrix Projekt keretében végrehajtott akcióban. A férfira a karcagi egyenruhások csaptak le, mégpedig azért, mert az hozzáfért mások bankkártyaadataihoz, és azokról intézett online vásárlásokat.

2. Japán ligeteket idéző erdőt és esőkertet varázsolnak Szolnokra – galériával

parkoló, park, Fiumei út
A Fiumei úti új parkolóterület betonrengetege közé és köré fás, ligetes parkot létesítenek 
Forrás: SZVÜ

Hazánkban ritkaság számba menő, különleges Miyawaki-erdőt és esőkertet is létesítenek hamarosan Szolnokon, a Boldog Sándor István körút, a Várkonyi tér és a Szolnok ispán körút által körbehatárolt területen. Ezen a helyen jelenleg két, közel 70 éves faházsor áll, amelyek lebontásra várnak.

3. Fontos változást hozhat az új rendszer a szolnoki Hetényi Rendelőintézetben

járóbeteg-irányító rendszer, Hetényi Géza kórház
Már működik az új járóbeteg-irányító rendszer a rendelőintézetben, ahol az intézmény munkatársai segítenek eligazodni a sorszám-kiadó automatáknál
Fotó: Mészáros János

A tervezhetőséget, a várakozási idő csökkenését és a gyorsabb betegellátást reméli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézete attól az új, országosan bevezetett betegirányítási rendszertől, amely nemrég kezdte meg működését a szolnoki intézményben is. Az új rendszer hatékony működéséhez azonban a páciensek együttműködése is elengedhetetlen.

4. Végigballagtak a városon Szolnok végzős diákjai – galériával

ballagás, búcsú
A folytatásban még néhány sikeres vizsga vár a tanulókra
Fotó: Nagy Balázs

Már hagyománynak számítóan péntek délután városi ballagás keretében vonultak végig a végzősök a vármegyeszékhely utcáin. Az ünnepségen a Varga Katalin Gimnázium, a Verseghy Ferenc Gimnázium, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, és a Szolnoki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Technikum diákjai búcsúztak a középiskolai éveiktől. 

5. Véget érhet a csőtöréssorozat az Ady Endre úton? – Szalay Ferenc megválaszolta a szolnokiak legfontosabb kérdéseit

Szalay Ferenc, dr. Póta Sándor, lakossági fórum
Szalay Ferenc a város polgármestere és dr. Póta Sándor, a körzet önkormányzati képviselője az elkészült és a tervezett beruházásokról is beszámolt hallgatóságának a lakossági fórumon
Fotó: Nagy Balázs

Lakossági fórumot tartott múlt héten hétfőn Szalay Ferenc polgármester és dr. Póta Sándor, a belvárosi körzet önkormányzati képviselője a Szolnoki SzC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskolában. Az eseményen egyebek mellett elhangzott, az Ady Endre úti folyamatos csőtörések elhárítására már körvonalazódik a megoldás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában