Bolhapiac, börze és vásár

2024.04.28. 15:30

Még egy new yorki sárga taxi is begördült a martfűi találkozóra – videóval, galériával

Folyamatosan érkeztek veterán autók és kedvelőik a martfűi Kikötő térre vasárnap. Negyedik alkalommal rendezték meg a bolhapiaccal egybekötött alkatrészbörzét, autóstalálkozót és kézműves vásárt.

Pakainé Pusztai Nóra

A legendás amerikai taxival szívesen fotózkodtak a rendezvény résztvevői

Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

Az egyik sorban egy fiatalember éppen hintalovat cipelt a hátán, míg máshol egy zsíros bödönért folyt az alkudozás. Alig lehetett betelni a kopottnak tűnő, de még használható alkatrészekkel, motorkerekekkel és sok egyéb apró fém tárggyal, melynek többségét a laikusok talán fel sem ismerték. De bőven akadtak növények és játékok, sőt kézműves termékek is. A martfűi Kikötő térre tévedők tehát mindent találtak, mi szem szájnak ingere. Nem csoda, hiszen negyedik alkalommal tartották a bolhapiaccal egybekötött alkatrészbörzét, autóstalálkozót és kézműves vásárt. 

bolhapiac, veterán autók, martfű,
Szinte minden megtalálható volt a bolhapiaccal egybekötött alkatrészbörzén és kézműves vásáron
Fotó: P. Pusztai Nóra

A mezőtúriak fémhulladékból készített szobrokkal érkeztek, nem először, a tavalyi alkalom annyira tetszett nekik, hogy idén sem hagyták volna ki. De a böngészők találhattak konyhai eszközöket, katonai bakancsokat vagy éppen bicskákat is.

Egymás után érkeztek a veterán autók

A füves placcra folyamatosan gurultak be a veterán autók, hiszen a rendezvényről azok sem maradhattak el. Az érdeklődők bekukkanthattak egyebek mellett például néhány Lada vagy éppen Porsche motorházteteje alá. A sorban színes Trabantok is szép számmal tűntek fel, sőt, a délelőtt folyamán a kunszentmártoni Kiss István legendás amerikai taxijával is begördült a helyszínre, a lelkes fiatalok egyből fotózkodás miatt álltak sorban a filmekben is felbukkanó típussal.

A hangszórókból retroslágerek csendültek fel, a sorból természetesen a Neoton Família 220 felett című száma sem maradhatott ki. A szünetekben régi reklámok szövegével repítették vissza a rendezvény látogatóit a nyolcvanas és kilencvenes évekig, sőt, még „Szív küldi” kívánságműsort is tartottak.

bolhapiac, autós találkozó, martfű,
Veterán autók sorakoztak a martfűi Kikötő téren 
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

Alkatrészeket és könyveket is árultak 

– Hagyomány már nálunk, hogy a börzénken veteránjármű-alkatrészeket, régiségeket, retro tárgyakat éppúgy lehet kapni, mint kézműves termékeket, játékokat és könyveket. A programhoz kapcsolódik egy mini veteránjármű-találkozó is, ami jelen esetben nem is nevezhető olyan mininek, hiszen sok régi hangulatot idéző jármű található most nálunk – tudtuk meg Kengyel Éva társszervezőtől.

A rendezvényen Eiler Zita muzeológus egész délelőtt érdekes játékokkal várta a gyermekeket és felnőtteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában