Vádemelés

3 órája

Felháborodtak a taxisok: vérlázító dolgot tett a pofátlan szolnoki utas, ráadásul nem is egyszer

Egyik fuvardíját sem fizette ki a pofátlan szolnoki utas. Mondjuk nem is akarta... A vérlázító taxis átverés főszereplőjének bíróság elé kell állnia.

Rózsa Róbert

Csalás vétsége miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség egy 40 éves szolnoki férfival szemben – közölte hírportálunkkal az ügyészség. A pofátlan szolnoki utas ugyanis egyik fuvarját sem fizette ki, ingyen vitette magát a városban. Íme, a taxis átverés részletei! 

taxis átverés, Szolnok, utas, vádemelés
Pofátlan szolnoki utas miatt dohogtak a helyi taxisok, a taxis átverés főszereplője ellen vádat emeltek
Fotó: Nagy Zoltán / Metropol / Forrás: Illusztráció / MW Archívum

Az ügyészségi közlés szerint a férfi 2022 szeptemberében és októberében négyszer hívott taxit, egyszer pedig a vasútállomáson lévő taxidrosztnál szállt be egy bérkocsiba.

Ebben a taxis átverésben az utas volt a ludas

Eztán el is szállíttatta magát ide-oda, ám a taxaméter hiába mutatott hol háromezer, hol 18 ezer forintos fuvardíjat, azokat egyszer sem fizette ki.

Ez mondjuk nem is állt szándékában: három esetben közölte a sofőrrel, hogy nem fizet, másik két esetben erre lehetősége sem lett volna, mivel nem volt nála sem pénz sem bankkártya. A kárt utólag sem térítette meg...

A járásbíróság dönt a pofátlan férfi sorsáról

Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést és az okozott kárösszeg erejéig vagyonelkobzást indítványozott. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában