Megvádolták

3 órája

Dráma az úton: helyrehozhatatlan dolgot tett a figyelmetlen szolnoki sofőr

Két ember élete örökre megváltozott a szolnoki sofőr figyelmetlensége miatt. Kisgyerekek élték át a drámai pillanatokat.

Rózsa Róbert

A saját és utasa életét is örökre megváltoztatta az a szolnoki sofőr, aki egy pillanatra nem figyelt a volán mögött. A férfi egy szentkirályi kereszteződésből hajtott ki még 2023 júniusában, ám nem adott elsőbbséget az épp arra érkező, elsőbbséget élvező autónak, és összeütköztek.

szolnoki sofőr, baleset, karambol, autó, gyerek, maradandó fogyatékosság
Kisgyerekek is utaztak az autóban, amelyik az árokban végezte a szolnoki sofőr hibája miatt
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Mint a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szerdán tájékoztatott, a baleset következtében a vétlen autó az árokba sodródott és felborult, míg a vádlott autója megpördült az úttesten.

Az utóbbi autóban ülők jártak rosszabbul. Mint az esetről szintén beszámoló Baon.hu is írta, a vétkes sofőr és utasa súlyos, maradandó fogyatékosságot szenvedett a karambol következtében. A vétlen autó utasai – köztük két kisgyerek – könnyű sérüléseket szenvedtek.

szolnoki sofőr, baleset, karambol, autó, gyerek, maradandó fogyatékosság
A balesetet okozó szolnoki férfi autója is rommá tört a szentkirályi karambolban
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Mint az ügyészség rámutatott, a baleset azért történt, mert a szolnoki férfi megszegte a KRESZ-t. A vádhatóság ezért a sofőrt maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg, vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában