Vádemelés

16 órája

Botrány a kalandparkban: évekre börtönbe kerülhet a kisfiút felrúgó edző

A nyáron napvilágra került megrázó képsorok, hosszú hetekig borzolták a kedélyeket. A szolnoki kalandparkos bántalmazás során a gyermekfelügyelő karateedző A. Tibor felrúgta a rábízott 8 éves kisgyermeket. A kalandpark botrány részleteire is fény derült, a Szolnoki Járási ügyészség vádat emelt.

Pakainé Pusztai Nóra

Szabadságvesztés büntetést indítványoz a Szolnoki Járási Ügyészség a kisfiút felrúgó karateedzővel szemben. A szolnoki kalandpark botrány egy nyári gyerektábor idején történt, amikor A. Tibor karateedző egyszerűen felrúgta a rábízott 8 éves kisfiút. 

kalandpark botrány
Botrány a kalandparkban: vádat emeltek a kisfiút felrúgó edző ellen
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője részletezte: a fiú védekezésképtelen volt, a karateedző akár maradandó fogyatékosságot okozhatott volna a testi sértés során. Az ügyészség közleményéből kiderült, a vádlott  a gyermektábor vezetőjeként négy gyermekfelügyelővel együtt 2024. július 11-én a Szolnoki Kalandparkban 38 gyermeket táboroztatott.

Egy veszekedéssel kezdődött a szolnoki kalandpark botrány

– A sértett kisfiú egy gyermektársával összeveszett, a földre leült és sírni kezdett, amelyet a férfi észlelt. Odalépett a kisfiúhoz, és felszólította, hogy hagyja abba a sírást. De ő csak folytatta. A férfi a hóna alá nyúlva felállította, és a közelben lévő futópálya közepére kísérte, azért, hogy megfenyítse. A küzdősportban jártas vádlott kézzel megfogta a gyermek vállát, a föld felé tolta, és a fiú lábait hátulról, nagy erővel kirúgta – foglalta össze a történteket.

A. Tibor: Hisztizzél, ahogy a kislányok szoktak

A fiú az egyensúlyát elveszítve a levegőben megpördült és előbb bal kezét, majd a fejét a futópályába ütötte, ahonnan kissé visszapattant, végül a bal oldalára esett. A gyermek fekve maradt és A. Tibor erre mindössze annyit mondott: „hisztizzél, hisztizzél, ahogy a kislányok szoktak”, majd kézzel felrántotta a futópályáról.

– A karateedző egy vizes palackkal a síró gyermekhez lépett, és több alkalommal arcon locsolta, miközben azt mondta, hogy „mi van, kislány vagy? Sírjál!”, majd a fejét hátra hajtva arra is vizet öntött, amelyet a táborban résztvevő gyermekek is láttak – folytatta.

Akár maradandó fogyatékosságot is okozhatott volna a karateedző

A főügyészségi szóvivő hozzátette, a vádlott veszélyeztette a kiskorú érzelmi fejlődését, továbbá az ő és a gyermek testi adottságai közötti különbségekre, valamint a bántalmazás módjára figyelemmel fennállt a maradandó fogyatékosságot eredményező sérülés bekövetkezésének reális lehetősége is.

Több mint két évet kaphat A. Tibor

– A ügyészség a vádiratában a férfivel szemben – arra az esetre, ha a bűncselekmények elkövetését beismeri – 2 év 6 hónap börtönbüntetés kiszabására, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit véglegesen tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll – közölték.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában