Vandalizmus

2 órája

Újabb játszótéri rongálás történt Jászberényben, ízléstelenül összefirkálták a mászókát

Ízléstelen rajzok, feliratok lepték el a jászberényi Margit-sziget többfunkciós mászókáját, amelyről a közösségi oldalon, egy helyi ügyekkel foglalkozó csoportban jelent meg fotó. A hozzászólók felháborodásuknak adtak hangot a játszótéri rongálás miatt. A helyszínen járva hírportálunk munkatársa is azt tapasztalta, hogy a vandálok nem kímélték a legkisebbek játékát.

Illés Anita

Vandálok garázdálkodtak a minap a Margit-sziget játszóterén, mely sok kisgyermekes család egyik kedvelt kikapcsolódási, találkozási helye a városban. A játszótéri rongálás, az eszközök nem rendeltetésszerű használata sokakat elkeserít, felháborít. 

játszótéri rongálás
Játszótéri rongálás borzolja a kedélyeket Jászberényben. Vandálok firkálták össze a többfunkciós mászókát a Margit-szigeten
Fotó: Pesti József

Panaszáradatot indított el a játszótéri rongálás 

Ottjártunkkor szomorú látvány fogadott minket is: ízléstelen rajzok, feliratok lepték el a többfunkciós mászókát. A közösségi oldalon, egy jászberényi csoportban többen nemtetszésüket fejezték ki a játszótéren uralkodó állapotokkal kapcsolatban. 

– A sziget évek óta a legrosszabbul kinéző játszótér, állandóan koszos, szemetes, az erre lakó szülők szoktak szemetet szedni a játszótéren, hogy használható legyen. Állandóan tinik ülnek bent, fényes nappal és éjszaka is – írta egy kommentelő, aki már többször keveredett konfliktusba a kicsik birodalmában csoportosuló fiatalokkal. Arról is beszámolt, hogy egyik alkalommal a játszótéren felejtették a kislánya rollerét, amit a fiatalok egy fához vertek és az darabokra hullott. Egy hölgy hozzászólásában szintén sajnálatát fejezte ki, a közterület védelme érdekében összefogásra buzdította a szülőket. 

Több tízmillió forintos kárt okoznak a vandálok éves szinten Jászberényben 

A rongálással kapcsolatban megkerestük a játszóterek gondozását is ellátó Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. vezetőjét. Horgosi Zsolt vezérigazgató elmondta: sajnos gyakran tapasztalják azt, hogy vannak, akik nem becsülik a város értékeit. Éves szinten több tízmillió forintba kerül a tönkretett játszóterek, a közterületen megrongált utcabútorok, kerítések, szemetesek helyreállítása. Előfordult olyan eset is amikor, a rongáló vandál módon bevágta a fészekhinta kötelét, cseréje több mint százezer forintba került. Horgosi Zsolt hozzátette: a napokban felmérik az összefirkált játszótéri eszközt és igyekeznek helyreállítani a károkat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában