Frissítve

2024.09.06. 11:27

Tovább tart a küzdelem, még mindig lángol a hulladék a szolnoki telepen – galériával, videókkal

Továbbra is tart a küzdelem a szolnoki Kőrösi úton: hétezer négyzetméteren lángol a hulladék a telepen.

Rózsa Róbert

FRISS – 22:15:

A vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzoltók továbbra is nagy erőkkel oltják a tüzet Szolnokon, Kőrösi út után, ahol csütörtök délután csaptak fel a lángok. Nagy mennyiségben felhalmozott, bebálázott és szabadban tárolt papírhulladék ég és egy papírbálázó is kigyulladt. A szolnoki hivatásos tűzoltók mellett Ceglédről, Kunszentmártonból, Mezőtúrról, Jászberényből és a fővárosból is érkeztek hivatásos egységek, hogy a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett elfojtsák a lángokat. 

lángol a hulladék, tűz, Szolnok, telep, hulladék, Kőrösi út
Még mindig oltják a gigantikus bálákat Szolnokon. Továbbra is lángol a hulladék a Kőrösi úti telepen
Fotó: Mészáros János

A környező épületekből tizenöt gázpalackot hoztak ki, amelyeket nem ért hőhatás. A beavatkozás idejére szünetelt a közeli vasúti közlekedés, majd idővel csökkentett sebességgel haladhattak a szerelvények. A tűzoltók munkáját munkagép is segítette, amellyel szétválasztották az égő és nem égő hulladékot.

Korábban írtuk:

Mint hírportálunk korábban beszámolt, hatalmas területen lángol a hulladék Szolnokon, egy Kőrösi úti telepen.

A tűz csütörtökön délután keletkezett, a katasztrófavédelem óriási erőkkel vonult ki az esethez.

Mint írtuk, még péntek hajnalban is égett ezerötszáz bála, ezer tonnányi papírhulladék. A környező épületekből pedig tizenöt gázpalackot hoztak ki a tűzoltók.

Németh Ádámtól, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, a fenti bálák továbbra is égnek, de már csak hat esetkocsival vannak jelen a tűznél. Jelenleg a szolnoki, kunszentmártoni és ceglédi tűzoltók dolgoznak a telepen. Tudható azóta az is: összesen hétezer négyzetméteren gyulladt ki a szemét a telepen.

Mint mondta, a már elégett hulladékot erőgépekkel bontják, hogy minél előbb kihűljön. Újabb feladatot ad viszont kollégáinak, hogy a hulladéktelep mellett napraforgótábla is fekszik. Emiatt megvan az esély rá, hogy a pernyésen égő papír röptüzet okoz a napraforgón. Ezért van egy egység a tábla mellett, amely ezt igyekszik megelőzni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában