Folytatás következik

2 órája

Banális ok miatt torpant meg az önbíráskodással vádolt alvilági keresztapa büntetőügye

El kellett napolni a T. P. és társai ellen zajló büntetőügy hétfői tárgyalását. Az alvilági keresztapaként ismert vádlottnak egy jászalsószentgyörgyi eset miatt kell védekeznie a szolnoki bíróságon.

Mészáros Géza

Az alvilágban keresztapaként ismert T. P. vádlottal és négy társával szemben csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt a Szolnoki Járásbíróságon zajló büntetőeljárás eddig „pörgős” folyamata azáltal lassult le nullára, hogy a nyári ítélkezési szünet előtti utolsó tárgyalásra beidézett tanúk, csúfnevükön „Néma” és „Manó” a szabályszerű idézésük ellenére sem jelentek meg.

keresztapa
A Szolnoki Járásbíróságon az alvilági keresztapa és társai büntetőügyében zajló szeptember 23-i tárgyaláson igazolt és igazolatlan hiányzások miatt senki nem állt a vádlotti pulpitushoz, és csak az egyik tanú jelent meg, az is az egyik börtönből kivetítőn keresztül 
Fotó: Mészáros Géza

Egy ideig minden jól haladt a keresztapa ügyében

Ezáltal dr. Nánási Máté bíró a következő tárgyalást a nyári ítélkezési szünet utánra, szeptember 23-ra tűzte ki.

Ám most ismét el kellett napolni a tárgyalás...

Hétfőn ugyanis az egyik vádlott beteget jelentett, és bár az egyik tanú a büntetés-végrehajtási intézetből kivetítőn keresztül megjelent, ám a másik tanú hollétéről senki sem tudott. Az ő vonatkozásában a bíró rendőri elővezetést indítványozott, csakúgy, mint az öt közül az egyik vádlott tekintetében, aki szintén nem jelezte hivatalosan a távolmaradásának okát. A következő tárgyalási napot október eleje-közepére tűzte ki dr. Nánási Máté.

Egy jászalsószentgyörgyi balhé miatt kell felelnie

Mint ismert, a vádirat szerint az egyik vádlott, a volt feleségét kívánta rábírni arra, hogy az általa harmincmillió forintra becsült, kettejük közös tulajdonát képező, de az asszony által kizárólagosan használt jászalsószentgyörgyi házuk rá eső fele része megváltásaként tizenötmillió forintot fizessen neki, majd miután az asszony ezt nem fogadta el, arra, hogy havi nyolcvanezer forint használati díjat fizessen azért, hogy az ingatlant egyedül használhatja.

A férfi annak érdekében, hogy volt nejével eredményesen tárgyaljon, a keresztapa segítségét kérte, aki három sportos, erős testalkatú férfival, az ügy további három vádlottjával 2021. április 24-én Jászalsószentgyörgyre utazott. A keresztapa mintegy mediátorként vezette a volt házaspár egyeztetését, miközben többször hangsúlyozta, hogy „itt a mai napon egyezségnek kell születnie”.

Ezalatt három „verőlegénye” a ház előtt várakozott.

Az asszony végül belement abba, hogy havi 50 ezer forint használati díjat fizessen volt férjének, és az első havi összeget át is adta neki. A keresztapa pedig írásban rögzítette a megállapodást, amit a felek aláírtak. Az ügyészség amiatt emelt vádat az vádlottakkal szemben, mert a vád szerint, a kényszerítő jelenlétük miatt írta alá a sértett a fenti okiratot, és adott át ötvenezer forintot…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában