Ítélet

2024.09.12. 06:55

Kalapáccsal támadt rá a gyógyszerfüggő fiatal a védtelen, idős bácsira

Nem mondható törvényszerűnek, ám nagy eséllyel megjósolható volt két fiatal felnőtt váratlan találkozása a Szolnoki Törvényszéken szerdán délelőtt. Erőszakos cselekmények miatt a két fiatalembert két különböző büntetőügyben vádolt meg korábban egyugyanazon ügyész, és ítélt el egyugyanazon bíró szeptember 11-én. Egyikük, egy gyógyszerfüggő fiatal kalapáccsal támadt rá védtelen, idős áldozatára.

Mészáros Géza

Bő két évtizeddel ezelőtt nagy boldogságot is okozhatott volna akár egy Cibakházán élő család kilencedik gyermekének megszületése. Lányok, fiúk, vegyesen. Ám az idült alkoholista apa korán megözvegyült, és az anya nélkül maradt apró gyermekek nevelése a rokonságra maradt. Szétszóródva, és mindenhol kevés figyelemmel. Ahogy az egyikük, egy gyógyszerfüggő fiatal szerdai tárgyalásán kiderült, sajnos több gyermek is rossz útra tért...  

gyógyszerfüggő fiatal,tárgyalás,Szolnok
Az idős, beteg, mozgássérült ismerősére kőműveskalapáccsal rátámadó gyógyszerfüggő fiatal az ügyvédjével egyeztet a Szolnoki Törvényszék tárgyalóterme előtt
Fotó: Mészáros Géza

Erős nyugtatót szedett a gyógyszerfüggő fiatal

A legidősebb fiútestvér ma a szombathelyi börtönben él, miután gondatlanságból elkövetett emberölés miatt került oda. Most szerdán délelőtt 9 órakor a huszonkét esztendős legkisebb fivér állt dr. Nagy Orsolya előtt. A fiúra végül nyolc és fél év fegyházbüntetést szabott ki a bírónő. De kezdjük az elején! A fiatal évek óta leszedáló Frontint szed, az orvos ezt a gyógyszert írta fel a folyamatos a dühkitörése ellen.

De vélhetően nem vette be 2022. október 3-án este, amikor Tiszaföldváron belekötött egy illetőbe, akit puszta kézzel szinte agyonvert. A verést a bántalmazott arccsontja, fogai bánták, ám túlélte a támadást.

Berontott a mozgássérült, beteg ismerőséhez

E büntetőügy kapcsán még szabadlábon védekezhetett, amikor is 2023. április 16-án éjjel berontott egy mozgássérült, súlyosan beteg, idős ismerőséhez, akitől nyugtató gyógyszert követelt. Egy kőműveskalapács volt nála, amit nem habozott használni. A bácsi is túlélte a bántalmazást, de ez utóbbi ügy után már a pálhalmai büntetés-végrehajtási intézetben kötött ki.

Nyolc év fegyházra ítélték, de nem jogerősen

Az említett két büntetőügyet egyesítve a Szolnoki Törvényszéken előkészítő ülést tartottak, melyen a fiatalember beismerő vallomást tett, bűnösnek vallotta magát, lemondott tárgyalási jogáról. A bírónő az ügyészi vádirattal egyezően, emberölés bűntettének kísérlete és életveszélyt okozó testi sértés miatt nyolc és fél év fegyházra ítélte a vádlottat, aki az ügyvédjével közösen enyhítésért fellebbezett. A büntetőügy így a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. Bátyja jogerős ítéletéről pedig hamarosan beszámolunk...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában