Karcag

2 órája

Kedvet csináltak a fiataloknak a rendőri pályához – galériával, videóval

Látványos rendőrségi roadshow-t tartott a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban.

Daróczi Erzsébet

Dr. Rádi Norbert rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője megköszönte az iskoláknak a részvételt, érdeklődést, majd elárulta, nyolc jászkunsági és Heves vármegyei csapat érkezett Karcagra versenyezni, majd a pályaválasztásról beszélt. Azt is elmondta, nem titkolt céljuk, hogy a rendőrségi pálya felé tereljék a fiatalokat.

Dr. Rádi Norbert elmondta, nem titkolt céljuk, hogy a fiatalokkal megszerettessék a rendőri pályát
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Aki tisztességes hivatást, szolgálatot szeretne választani, annak figyelmébe ajánlom a rendőrséget, kiegészítve azzal, hogy az átlagostól kicsit azért eltérő a munkánk. Kalandos, kihívásokkal teli, sok problémamegoldást, helytállást igénylő szolgálatról beszélünk. Két célja van a mai rendezvényünknek, egyik a pályaorientálás, másrészről a bűn- és baleset megelőzésére történő figyelemorientálás, hogy ne váljunk áldozattá – mondta a főkapitány. 

Az iskolák között verseny dobogósai számára az elismerések mellé élményt is adnak, ugyanis választhatnak egy rendőrségi tanulmányi kirándulást, ahol belekóstolhatnak picit a mindennapi feladatrendszerbe is. 

A megnyitó után intézkedéstaktikai bemutatót láthattak az iskolások, majd kutyás bemutató következett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában