Riadalom

2024.08.05. 17:23

Bombariadó Miklóson: házi készítésű pokolgépet véltek látni a járókelők egy lakótelepen

Közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettes ellen, miután valaki egy házi készítésű bombára megszólalásig hasonlító tárgyat hagyott az egyik miklósi lakótelepen. A bombariadó miatt az egész környéket ki kellett üríteni.

Molnár-Révész Erika

Bombariadó volt a törökszentmiklósi Petőfi lakótelepen szombaton, miután egy házi készítésű bombára megszólalásig hasonlító szerkezetre lettek figyelmesek járókelők az egyik lépcsőháznál. 

bombariadó, tűzszerész
Nagy felfordulást okozott egy házi készítésű bombának látszó tárgy szombaton Törökszentmiklóson, a Petőfi úti lakótelepen. A bombariadó idejére az egyik lépcsőházat és a környéket is ki kellett ürítenie a rendőrségnek
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Nagy felfordulást okozott a bombariadó, kiürítették a területet

Úgy tudjuk, a rendőrség tűzszerészekkel és bombakereső kutyákkal nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Egy épületet kiürítettek, továbbá 150 méteres körzetben is el kellett hagynia a lakóknak az ingatlanokat. 

– A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt rendelt el nyomozást augusztus 3-án lakosságvédelmi intézkedés megtétele mellett, mert az egyik helyi lakótelepi lépcsőháznál robbanószerkezethez hasonló tárgyat találtak – erősítette meg a hírt Sipos-Kácsor Andrea alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

Biztosra ment a készítő, élethűre sikerült a hamis robbanószerkezet

Mint azt a sajtóreferens hozzátette, a helyszínre kiérkező tűzszerészek megállapították, hogy a szerkezet valójában egy fából készített utánzat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában