Elfogás

2024.07.04. 15:30

Lopásokból élt a két helyi fiatal Tiszabőn, hónapok óta borzolták a helyiek idegeit

Már február óta borzolták a tiszabőiek kedélyét azok a helyi fiatalok, akiket szerdán vettek őrizetbe a karcagi rendőrök. A két, 18 és a 22 éves ereje teljében lévő férfi a lopásokból élt, vittek mindent ami mozdítható a faluban.

Molnár-Révész Erika

Kizárólag lopásokból élt az a két, ereje teljében lévő fiatal férfi, akik február óta rámoltak ki módszeresen családi házakat Tiszabőn. A helyieknek már nagyon elege volt az utóbbi időszak sorozatbetöréseiből, melyek rendszeresek voltak a faluban. 

Lopásokból élő banda Tiszabő
A lopásokból élő tiszabői duónál ilyen eszközöket találtak a rendőrök, a két fiatal vitt mindent, amit talált. 
Fotó: police.hu / Forrás:  Police.hu

– Az év elején bementek egy ház udvarára, és az egyik épületből autóalkatrészeket, generátort, gyújtáskapcsolót, téligumikat loptak, sőt, leszerelték és magukkal vitték a ház biztonsági kameráját is. Még ugyanezen a napon egy másik portára is ellátogattak, onnan hat darab 4 méteres fagerendát zsákmányoltak – tájékoztatott legutóbbi tetteikről  Sipos-Kácsor Andrea alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Rendszeressé váltak a betörések, a lopásokból éltek

Ezt követően gyakorlatilag rendszeressé váltak a fosztogatások. Volt, hogy néhány tízezer forintra rúgott a kár, de volt olyan is, hogy több mint 1,3 millió forint értékben loptak. A karcagi nyomozók 12 vagyon elleni bűncselekményt róttak az idősebbik férfi terhére, míg a fiatalabbhoz 8 balhé köthető. 

Késő bánat, rács mögé kerülhetnek a sorozatbetörők 

Mint azt a szóvivő elmondta, mindkét férfit a lakcíméről állították elő a rendőrkapitányságra július 3-án hajnalban, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A fiatalok mindent beismertek. Elmondták, hogy pénzzé tették az elvitt tárgyakat, a lopásokból éltek. Szánták-bánták tetteiket, de ez a nyomozókat nem hatotta meg, őrizetbe vételükről határoztak, és kezdeményezik letartóztatásukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában