Prevenció

2024.07.16. 18:00

Bűnmegelőzési tanácsokat adtak a jászkunsági rendőrök

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai iskolaőrök bevonásával folytatják prevenciós kitelepüléseiket. Az elmúlt napokban is hasznos tanácsokat adtak sokaknak.

Rimóczi Ágnes

Az adathalászat és az online csalás témakörében tartott előadást Volter Ildikó rendőrnagy, áldozatvédelmi referens a minap a szolnoki Kertvárosi Művelődési Házban. Ahogy a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékesei beszámoltak: a hallgatóság egy nyugdíjas klub tagjai voltak, akikkel a szakember kitért a 112-es segélyhívó használatára is. Az előadást bűnmegelőzési célból tartották meg.

bűnmegelőzés
A megelőzési szakemberek hasznos tanácsokat adtak az érintetteknek
Forrás: Police.hu

– A bűnmegelőzési szakemberek iskolaőrök bevonásával július 4-én és 8-án Besenyszögön, 5-én Zagyvarékason, 11-én Martfűn települtek ki a Házhoz megyünk! Együttműködés a biztonságért! 2024 és a BikeSafe bűnmegelőzési programmal. Ott is hasznos tanácsokat adtak az érintetteknek – emelték ki.

Mint megtudtuk: az elmúlt két hétben a megelőzési munkatársak és az iskolaőrök vagyonvédelmi szórólapokat is osztottak Szolnok-szerte. 

A bűnmegelőzési munkatársak és az iskolaőrök vagyonvédelmi szórólapokat is osztottak
Forrás: Police.hu

– Célunk, hogy a lakosságot minél szélesebb körben tájékoztassuk bűnmegelőzési tanácsainkról, ezáltal csökkentsük az áldozattá válás lehetőségét. Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán találnak – tették hozzá végül az illetékesek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!