Szolnoki Törvényszék

2024.05.07. 20:00

„Háború” Tiszafüreden: lőfegyverrel és téglával esett egymásnak két népes család

Három évnyi tárgyalás után született ítélet a tiszafüredi perpatvart okozó két fő elkövető ügyében. Az első rendű vádlott büntetett előélete miatt erősebb ítéletet kapott, másodrendű tettestársát pénzbírságra ítélték. A történet végére azonban még mindig nem kerülhet pont...

Mészáros Géza

A Szolnoki Törvényszék a minap ítéletet hozott két harmincas évek vége felé járó férfinak a büntetőügyében. A vádlottak 2021. január 12-én, nem sokkal este hét óra után, két helyi család – több mint húsz tagja – között Tiszafüreden a nyílt utcán kitört, kődobálásba és lövöldözésbe torkollott utcai perpatvar során követtek el bűncselekményeket.

tégla, bántalmazás
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

A büntetőügy jelenlegi állásáról a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Az ítéleti tényállás szerint az ügy büntetett előéletű első rendű vádlottja előbb megpróbált erőszakkal bejutni a másik család házának udvarára, majd egy téglával, 3-4 méterről arcon dobta az odabenn álló egyik férfit, aki többszörös, darabos orrcsonttörést szenvedett. Ezalatt társa, az ügy másod rendű vádlottja legalább kétszer egy fegyvernek látszó tárggyal a levegőbe lőtt.

Az ügyben 2021. december 10-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A bíróság hat tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2024. április 15-én ítéletet hozott.

Az első rendű vádlottat súlyos testi sértés, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint magánlaksértés vétségének kísérlete miatt 1 év 10 hónap börtönre ítélte, és két korábbi, összesen 3 év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is elrendelte. Társát, a másod rendű vádlottat bűnsegédként, csoportosan, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A döntést az ügyészség, valamint a másod rendű vádlott és védője tudomásul vette, így az ítélet a másod rendű vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett. 

Az első rendű vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy az ő vonatkozásában másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában