Frissítve

2024.05.09. 15:49

Mire megérkeztek a mentők, már semmit sem tehettek a lángoló szolnoki házban rekedt emberért

Egy ember meghalt, miután kigyulladt csütörtök délután egy romos családi ház a szolnoki Törteli úton. Az eset körülményeit a hatóságok még vizsgálják.

Molnár-Révész Erika

FRISS – 17:45:

Már csak az összeégett holttestét találták meg a tűzoltók annak a 60 év körüli férfinak, aki a csütörtöki Törteli úti tűzben hunyt el. A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

tűz, égő ház
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Csütörtökön, kora délután érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez arról, hogy Szolnokon kigyulladt egy lakóház. A Törteli utcában lévő romos családi házhoz három járművel vonultak a tűzoltók.

– A hatvan négyzetméteres, egyszintes családi ház teljes terjedelmében égett, az épület tetőszerkezete is lángolt, sőt be is omlott. A ház udvarán felhalmozott lomok háromszáz négyzetméteren égtek, a tűz még a szomszéd telken lévő öt négyzetméteres tűzifatárolóra is átterjedt. A tűzoltók az egy órán át tartó oltási munkálatok közben egy hatvanas éveiben járó férfi összeégett holttestét találták meg a helyszínen – tájékoztatott a részletekről Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette, a tűz keletkezési okának feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

Korábban írtuk:

Mint azt korábban megírtuk, kigyulladt, és teljes terjedelmében égett egy romos ház csütörtök délután Szolnokon, a Törteli úton. A tűz átterjedt az udvaron tárolt szemétre, valamint a szomszéd telken álló melléképületre és a körülötte felhalmozott lomokra. 

A munkálatok közben beomlott az épület tetőszerkezete is. A szolnoki hivatásos tűzoltóknak végül négy vízsugárral sikerült eloltani a lángokat. Az ötvenhat négyzetméteres lakóépület teljesen kiégett. A helyszínre mentők is érkeztek, a házban egy ember is tartózkodhatott.

– Bajtársaim egy ember halálát állapították meg a helyszínen. A körülmények tisztázása a hatóságok feladata – válaszolta Udvardi-Lakos Luca, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában