Felkerestük az áldozatot

2024.03.11. 13:55

Vért köp, véreset vizel és azóta is retteg a férfi, akit elraboltak és megkínoztak Jászkarajenőn

Borzalmas állapotban találtuk azt a jászkarajenői férfit, akit a napokban feltételezhetően megkínoztak a falu határában. A sértett megtörten mesélt állapotáról hírportálunknak, és azt mondta, félti az életét. Közben úgy értesültünk, két embert letartóztattak az ügyben, ellenük súlyos testi sértés, valamint sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése megalapozott gyanújával indult büntetőeljárás.

Rózsa Róbert

Jászkarajenőn mindenki hallott a dologról. A településen járva számos helybelit megszólítottunk szombaton, és mindenki tudja, hogy mi történt, vagy legalábbis mi történhetett nemrég falujukban: egy embert feltehetőleg megkínoztak.

Dudás Gábor, kínzás
Megtörten nyilatkozott hírportálunknak Dudás Gábor, aki feltehetően megkínoztak Jászkarajenőn
Fotó: Rózsa Róbert

Nagy kópé a Cundri is, akiről úgy tudják, lopott már mindenfélét. Egy verés kijárt neki a dolgaiért, na de amit kapott az súlyos túlzás. Ilyet másik emberrel nem szabad tenni – szólt egy hármasban beszélgető társaság véleménye.

Ne szólj szám, nem fáj fejem. Nem tudjuk, pontosan mi történt, majd eldöntik a nagyok – vélekedett két, a helyi dohánybolt előtt társalgó férfi.

Az esetet elszenvedő egyik utcabelijének sarkosabb véleménye volt: – Ugyanezt kellene tenni vele is. Kapjon ugyanilyen verést!

Cundrival, vagyis Dudás Gáborral szombaton találkoztunk jászkarajenői szegénysoron álló házánál, éppen akkor, amikor vizsgálatra indult a ceglédi kórházba. Ramaty állapotban volt, a szeme bevérzett, dagadt, gennyes, orra bekötözve, kezén mély seb, járni is csak sántítva tudott.

– Véreset vizelek, vért köpök. Nagyon rosszul vagyok – mondta el a férfi, aki családja támogatásával vette az irányt Ceglédnek. Ahová elmondása szerint félt visszamenni, noha súlyos sérüléseit ott látták el. Attól rettegett ugyanis, hogy végeznek vele.

Hogy miért, arról az elmúlt napokban az országos sajtó is beszámolt. Dudás Gábor elmondása szerint épp gallyat gyűjtött a falu határában múlt csütörtökön, amikor egy autó állt meg mellette. Az autóból kiszállt egy ember, aki kalapáccsal fejbe verte, majd társaival behajították az autóba, egy tanyára hajtottak vele, ahol megkínozták. Ütlegelték, fogóval három fogát kirángatták, majd a férfit bedobták egy kútba.

Az volt a szerencsém, hogy nem volt víz a kútban. Halottnak tettetem magam, hogy ott hagyjanak. Még pont annyi erőm volt, hogy kimásszak a kútból és hazamenjek

– mesélte Dudás Gábor, aki négy éve költözött Gyöngyösről Jászkarajenőre.

Gábort – állítása szerint – egy helyi, 52 éves, vagyonos gazdálkodó támadta meg. Szerinte egy olyan kerékpárlopás miatt, amit nem is ő követett el. Az eset kapcsán a Bors múlt pénteken még azt írta, a rendőrség egy embert őrizetbe vett, aki akkor tagadta, hogy köze lett volna az emberkínzáshoz. Gábor viszont hírportálunknak azt mondta, a napokban szembesítést tartottak, amelyen az illető elismerte tettét.

Erről és magáról is az esetről is érdeklődtünk a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságnál. Válaszukban azt írták, a rendőrségre 2024. március 7-én érkezett bejelentés az ügyben. A sértett elmondta, hogy Jászkarajenőn több, általa látásból ismert férfi autóval megállt mellette, ütni-verni kezdték, majd erőszakkal a kocsiba tuszkolták és egy tanyára vitték. A kietlen részen tovább bántalmazták, később magára hagyták.

Mint írták, az elsődleges orvosi vélemény szerint a sértett test szerte, 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

„A rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy 52, valamint egy 46 éves helybéli férfit, a bíróság azóta mindkettőjüket letartóztatta. Velük szemben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya súlyos testi sértés, valamint a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, kollégáink jelenleg is vizsgálják a történtek összes körülményét ” – válaszolta hírportálunknak a rendőrség.

Az ügy tehát folyamatban van. A Dudás Gábor jogi képviseletét ellátó Száva Vince jogvédő, az Európai Érdekvédelmi Egyesület elnöke bejelentette, emberölési kísérlet miatt március 23-án békés demonstrációt tartanak Jászkarajenőn.

Nyugalomra intett a szolnoki roma vezető

Az eset kapcsán Jászkarajenőre utazott a szolnoki roma nemzetiségi önkormányzat elnöke is. Kozák Ferenc hűteni igyekezett a kedélyeket, mint fogalmazott, a hatóság kézbe vette az ügyet, az illetők „le vannak fogva Budapesten”. Hangsúlyozta, bár ilyen dolognak nem szabad megtörténnie a 21. században, de az ügyet jogi úton kell rendezni. Ezért arra kért cigányokat és nem cigányokat, hagyják az ügyet a hatóságokra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában