Esemény

2023.06.26. 15:30

A legjobb birkapörkölt készítőt díjazták Karcagon

A főzés mellett megelőzési tanácsokkal és toborzással várták a rendőrök a fesztiválra látogatókat Karcagon.

Köllő Judit

A legjobb birkapörkölt készítéséért járó kupát a Karcagi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai vehették át

Forrás: Police.hu

Birkafőző tudásukról adhattak számot a rendőrök június 24-én, szombaton Karcagon. A hétvégi fesztivál keretében megrendezett XIII. Perzekutor főzőversenyen kilenc csapat mérte össze tudását. A legjobb birkapörkölt készítéséért járó kupát és a dr. Pintér Sándor belügyminiszter által felajánlott különdíjat a Karcagi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai vehették át.

A gasztronómiai eseményre a főzésen túl a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai toborzással és prevenciós programokkal is készültek.

A megelőzési szakemberek a hasznos tanácsok mellett interaktív játékokkal is várták az érdeklődőket. A rendőrök a prevenciós pontnál megjelentek figyelmét felhívták az online csalásokra, a nyár és a kábítószerek veszélyeire. Ajánlásokat fogalmaztak meg a drogmentes szórakozás, az áldozatvédelem, a vagyonvédelem és az áldozattá válás megelőzése érdekében. 

A rendőri pálya és a határvadász munkakör iránt érdeklődők a toborzó tisztektől tájékoztatást kaptak a szolgálatról, a feladatellátásról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról, valamint az illetményről és az egyéb juttatásokról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában