ítélet

2020.05.26. 11:30

Mérgében berúgta egy tolató autó szélvédőjét egy férfi Földváron

A Szolnoki Törvényszék, az ügyben első fokon eljárt Kunszentmártoni Járásbíróság ítéletét megváltoztatva, az első fokon kiszabott 70 nap elzárás mellett csaknem kétszázezer forint pénzbüntetésre is ítélte azt a húszas éveiben járó, büntetett előéletű fiatalembert, aki két és fél évvel ezelőtt, egy őszi hajnalon, Tiszaföldvár egyik szórakozóhelye előtt berúgta egy tolató autó szélvédőjét és jobb első ablakát, mert a jármű egyik utasával az este folyamán konfliktusba keveredett.

Az ügyben 2018. május 9-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Kunszentmártoni Járásbíróság 5 tárgyalást követően, 2019. szeptember 2-án hozott ítéletet. A férfit közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntette miatt 70 nap elzárásra ítélte, amit büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani – tájékoztatott a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

A vádlott tudomásul vette az ítéletet. Az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult. Az ügyészi fellebbezés eredményre vezetett, a Szolnoki Törvényszék maga is szükségesnek látta az első fokon kiszabott büntetés súlyosítását, ezért 2020. május 13-án meghozott másodfokú ítéletében a vádlottat a 70 nap elzárás mellett további 180 ezer Ft pénzbüntetésre is ítélte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában