2021.07.16. 07:00
Sütemények készítésére alkalmas üzem épül Nagyivánon
Bár sokáig a gyümölcsre esküdtek, végül mégis a süteményre szavaztak a nagyivániak.
Chef decorating piece of tasty Esterhazy cake in kitchen
Forrás: Shutterstock
Fotó: Africa Studio
A gazdaságélénkítő program keretében most lehetőséget kaptak terveik megvalósításra: a Hortobágy szélén fekvő község is bekerült azon felzárkóztatásra váró települések közé, melyeket rendkívüli források bevonásával szeretne helyzetbe hozni a kormány.
– Mikor megkaptuk az értesítést, rögtön munkához láttunk – beszélt hírportálunknak az örömteli fejleményekről Bári Ágnes. – Pár esztendővel ezelőtt terveztünk egy gyümölcsfeldolgozó üzemet, de annak tudatában, hogy az szezonális, változtattunk az eredeti elképzelésen – mondta el a polgármester.
Mivel a gluténérzékenység sokakat érint, a süteményeket pedig a többség szereti, úgy döntöttek, hogy egy sós- és édessütemény-feldolgozó üzemet létesítenek, mely a tervek szerint bővíthető és kiegészíthető lesz gyümölcsök feldolgozásával – legyen szó aszalásról, lekvár készítéséről vagy csomagolásról. Süteményfronton pedig nagy hangsúlyt fektetnének a gluténmentességre.
– Kétszázmillió forintot kaptunk erre, most a hiánypótlás zajlik. Megvásárolnánk a régi tejcsarnokot az Ady Endre úton, ahol ki tudnánk alakítani az üzemet a teljes infrastruktúrával – magyarázta az ezeregyszáz lelkes nagykunsági kistelepülés vezetője.
A beruházással új munkahelyeket is teremtenek, hiszen három fő foglalkoztatását vállalták a projektben. Ha minden jól megy, idén év vége felé már fel is állhat a rendszer, és megkezdheti működését a süteményüzem.
Borítóképünk illusztráció!