Verseny

2 órája

A legszebb konyhakertet értékelték Karcagon, több kategóriában is átadták a díjakat – galériával

„A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” országos verseny karcagi értékelését tartották szombaton a Zuglógerben.

Daróczi Erzsébet

A kertbarátok idei megfeszített munkájáról a rögtönzött terménybemutatóra hozott termések, lekvárok, befőttek, ivólevek láttán is Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter is a legnagyobb elismeréssel szólt. Mindketten hangsúlyozták, egyre jobban felértékelődik a saját magunk által megtermelt javak értéke, így arra biztatták a jelenlévőket, folytassák jövőre is a kertészkedést.

Finomságokkal is várták az érdeklődőket
Fotó: Daróczi Erzsébet

A versenyre 44 kertet neveztek, az eredményeket az országos verseny ötletgazdája és programigazgatója, Sári Kovács Szilvia ismertette. Idén a karcagi kertművelők normál, minikert, gyümölcsös, közösségi kert és vegyes kategóriákban is versenyezhettek. Nehézségek is akadtak, az időjárás ugyanis most sem kímélte a kertművelőket, ennek ellenére így is sikerült több terményből rekordmennyiséget betakarítani. Voltak azonban nehezen kikelő vagy egyáltalán nem termő növények is. A paprika és a paradicsom azonban szépen termett, aminek most örülhetnek a kertesek, látva a boltok árait...

 

A zsűri értékelése alapján Sári Kovács Szilvia, dr. Fazekas Sándor és Szepesi Tibor polgármester átadták a díjakat, okleveleket, köztük az önkormányzat különdíjával. Az eredményhirdetés végén bemutatták azokat is, akik az országos döntőbe jutottak. Ők később veszik át díjaikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában