Programajánló

2024.09.07. 07:00

Gulyásfesztivál, falu-és városnapok, szüreti bál – számos programot kínál szombaton a Jászkunság

Szinte lehetetlen lesz választani a jobbnál-jobb programok közül szombaton a Jászkunságban, ahol számos településen zajlanak majd az események. Egyebek mellett Gulyásfesztivál, falunapok, városnapok, nyárbúcsúztatók várják a kikapcsolódni vágyókat.

Molnár-Révész Erika

A szolnoki Gulyásfesztivál második napja mellett számos város-és falunap tartogat izgalmas programokat szombaton.

Gulyásfesztivál programok vármegye
Szombaton, a szolnoki Gulyásfesztivál mellett számos izgalmas program közül lehet választani a Jászkunságban, falu-és városnapokat tartanak vármegyeszerte
Fotó: Nagy Balázs

TÓSZEG A Csónakázótónál a Tószegi Nyárutó programsorozat részeknt 8 órakor kezdődik a XV. Hal-és Vadételfőző Verseny és Horgászverseny. A főzőverseny eredményhirdetése délben várható. A rendezvények 14 órától a sportpályán folytatódnak a helyi általános iskola műsorával. 15.30-tól Poór Péter és Rózsás Viki, 17.30-tól Singh Viki, 18.15-től Kozma Orsi, 20 órakor a Delta lép fel. 21.30-kor tűzijáték kezdődik, 22 órától Mr. Rick zenél. 14 órától 19 óráig gyermekjátékok várják a legkisebbeket. Az esemény körülbelül 23.30-ig tart.

Folytatódik a szolnoki Gulyásfesztivál, de számos településen lesznek még programok

SZOLNOK Folytatódik a szolnoki Gulyásfesztivál a Tiszaligetben. Reggel 6 és délután 13 között tart a főzőverseny. Mindeközben reggel 9-től zenés ébresztő felvonulás indul a Légierő Zenekarral, a Tisza Táncegyüttessel, betyárokkal és gólyalábsaokkal a Jubileum tér - Baross út - Szapáry út - Tiszai Hajósok tere útvonalon. Az Aréna parkolóban 11-től 15 óráig Gulyásfesztivál Erősember Versenyt rendeznek, melynek eredményhirdetése 16 órakor lesz. Emellett délelőtt 10-től 19 óráig gyerekprogramok  várják a legkisebbeket népi fajátékokkal, ugrálóvárral, lovaglással, íjászattal kisállat simogatóval, kézműves foglalkozásokkal. 

A nagyszínpadon 10 órától kezdődnek a színpadi produkciók, a déli köszöntőbeszédek után 12.30-tól kezdődik a IV. Térségi Néptánctalálkozó, házigazda a Tisza Táncegyüttessel, 15.30-kor kerül sor a főzőverseny eredményhirdetésére, 16 órakor a Fülemüle Presszó Band, 17 órakor a Hip Hop Boyz, 18-tól az UFO, 20 órától az Első Emelet, 22 órától a Zaporozsec lép fel. 23.45-től DJ Eszenyi zenél. A kisszínpadon 17 órától a Reunion, 18.15-től a Dream Combination, 19.30-tól a The MilfGlue, 21 órától az Alcohol, 22.30-tól a The Airship, jféltől a TOM WHITE and the Mad Circus áll színpadra. 

A Tiszaligeti strandröplabda pályán reggel 9 órától indul a 40 plusz senior strandröplabda torna férfi és női kategóriában. Regisztrálni reggel 8 órától 8.30-ig a lehet.

Lecsófőző verseny, Óballai Falunap és nyárbúcsúztatók is várnak a Jászkunságban

KUNSZENTMÁRTON Reggel 8 órától, a nevezésekkel indul a Vásár Téri Lecsófőző Verseny, 9 órától, a megnyitó után indul a rajt, az eredményhirdetés 13 órakor várható. Mindeközben délelőtt tűzoltó és táncbemutató, délután a Kunszentmártoni Fúvószenekar műsora szórakoztatja a látogatókat. A kisebbeket lufihajtogatás, légvár, arcfestés és hajfonás várja, de lesz tombolasorsolás is.

ÚJSZÁSZ Reggel 9 órától térzenével folytatódnak a XXVII. Újszász Város Napja rendezvénysorozat programjai. A zászlófelvonás után 10 órakor kezdődik a díjátadó ünnepség és gálaműsor, 14 órakor indul a motoros felvonulás a város utcáin, 15 órakor a Fuzio Gospel Team műsora következik, 16 órakor a helyi és térségi kulturális csoportok bemutatkozása, 17 órakor interaktív gyermekműsor, 18 órakor Doree koncert, 20.50-től tűzijáték, 21 órakor Parno Graszt koncert kezdődik.

Mindeközben 9 órától a nevezéssel indul a 39. Erdei Futónap a vadászház elől a Zagyva Ökoparkban. A 10 órás megnyitó után 10.10-kor az óvodás, 10.20-kor a 3 kilométeres, 11-kor az 5 kilométeres futás rajtol. Az eredményhirdetések után 13 órakor a 10 kilométeres futásra kerül sor. 

ÓBALLA Ezen a napon kerül sor a XX. Óballai Falunapra, az események több helyszínen zajlanak majd. Az iskolánál 10.30-kor kezdődik a Törökszentmiklósi Népdalkör műsora. 11.30 -tól 12.30-ig ünnepi szentmisét tartanak az iskola nagytermében a Salve Regina kórus közreműködésével. a színpadon 12.30-tól operett, magyar nóta és tánczene szórakoztatja a közönséget, fellép a  Cherry Coke zenekar. 15 órától „Van egy ház a Tisza-parton” címmel Juhász Adrienn és Sülyi Károly énekes nótaelőadása kezdődik. 17 órától a Bakos Zenekar – Berecz István, Kecskés Pajta és Barátai néptánc előadása következik, majd 18.30-tól A legszebb fények Óballán címmel Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó műsora következik. 21- től hajnal 1 -ig táncház és utcabál zárja a napot. Napközben 14-től 18 óráig kiállítások, bemutatók, néprajzi előadások és vásár várja az érdeklődőket a fő utcai kézműves udvarban. Mindezek mellett számos egyéb helyszínen zajlanak majd az események, lesz főzőverseny, buszmegálló koncrtek és tűztánc is.

Számos ismert fellépő is ellátogat hétvégén a vármegyébe

TISZAFÜRED Reggel 8 órától kezdődik a Tiszafüredi Régiség-és Kézműves Vásár a Tisza-part felé vezető Kastély úti járdaszakaszon. A vásár reggel 8-tól délután 15 óráig tart. Délelőtt 10 órakor a megnyitóval indul a Nyárbúcsúztató Kutyás Sportfeszt a Mancsos Pancsoló kutyastrandon. 10.15-től kutyaiskolák mutatkoznak be, valamint rendőrkutyás bemutatóre kerül sor, 13.30-kor rajtol az I. Kutyás Futóverseny. 16.15-kor tombolahúzással zárul a program.

TÚRKEVE Több helyszínen folytatódnak a pénteken elkezdődő város napi programok. 11 órától Élet az álomidő után címmel kiállításmegnyitó
kezdődik a Vadász Pál Kiállítóteremben Pintér László ausztráliai néprajzi gyűjteményéből. A városi könyvtárban 16 órától helytörténeti beszélgetések indulnak. A Ligetben 15 órától kezdődnek a családi programok, melyek 22 óráig tartanak. A Liget pavilonban színpadi produkciók kezdődnek, 18 órakor kerül sor a “Túrkeve Sütimestere" 2024 díj átadására, 19 órától a Charge zenekar– Charlie Cover Band ad élő koncertet. Mindeközben jótékonysági ruhabörze, látvány malacsütés és kóstolás, kézműves foglalkozás, rendőrségi és kutyaiskola bemutató, vetélkedők, batyus piknik és filmvetítés várja a résztvevőket. A gyermekeket mindemellett közösségi élményfestés és cukorágyú várja.

PUSZTAMONOSTOR A Balázsovich Oszkár Közösségi Színtér kertjében 10 órakor lecsófőző versennyel kezdődik a falunap, majd Jó ebédhez szól a nóta és Puszta heted 7 próba várja az érdeklődőket. 16 órakor a köszöntő után a helyi óvodások és iskolások lépnek színpadra. Az ünnepségen átadják a község legrangosabb kitüntetését, a Pusztamonostorért Díjat. A nap folyamán kézműves agyagozás, kiállítás, arcfestés, csillámtetoválás, pónilovaglás, veterán kiállítás és öregfiúk futball mérkőzés is színesíti a programot. 11 órától 14 óráig egészséges életmód tanácsadást tartanak a Jászberényi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai. 20 órától az elvarázsolt éjszakai játszótér hívogatja a kicsiket és a nagyokat. Sztárvendéget is hívtak a szervezők, 20.30 órakor Oláh Gergő lép fel, majd hajnalig tartó buli szórakoztatja a kikapcsolódni vágyókat.  

Szüreti mulatság és látványos felvonulás színesíti a programokat 

TISZAFÖLDVÁR Szüreti bált és hagyományos lovas felvonulást tartanak a városban, a gyülekező 12.30 órakor lesz a Srtand utci régi lovaspályán. Az indulás 13.30-kor kezdődik, az érkezés 17 órakor várható. A felvonulás útvonala Strand utca - Kossuth Lajos út - Iskola út - Bajcsy-Zsilinszky utca - Virág utca - Mártírok út - Vásártér út - Kőrösi Csoma Sándor utca - Malom utca - Remény utca - Kossuth Lajos út - Strand utca. Este szüreti bálra várják az érdeklődőket a művelődési házban, a kapunyitás 18 órakor lesz. A 20 órás vacsora után 23 órakor tombolasorsolás kezdődik. 

JÁSZÁRKOSZÁLLÁS A Jász-Házban délután 13 órától kezdődik a helyi termkek vására. 14 órától a Legszebb Konyhakertek és a Tiszta Udvar Rendes Ház Program eredményhirdetésével kezdődik a Nyitott Porta című rendezvény. 15.30-től népzenei koncertek kezdődnek. 

CIBAKHÁZA Délután 16 órakor gyermekprogramokkal indul a Cibaki Vásár a vásártéren, a kézműves és kirakodóvásár mellett 19 órakor koncertek kezdődnek, fellép az Unisex, 21 órakor Newik zenél, 22.30-tól Dred&Doris lép fel. A gyerekeket óriás vidámpark várja. 

JÁNOSHIDA Este 18 órakor kezdődik a Zagyvaparti Nyárzáró Fesztivál a sportpályán. 18 órától El Nino, 19 órakor Mr Rick lép fel. A 20.45-re meghirdetett tűzijátékot 21 órakor a Balkán Fanatik, 23 órakor pedig DR BRS koncertje követi. A rendezvényen pogácsa- és kalács sütő versenyt is tartanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!