Hasznos kütyük

2024.06.23. 09:00

Ceruzahegyező és íróeszköz gyűjteményből nyílt érdekes kiállítás Jászfényszarun

Nem mindennapi gyűjteményből rendeztek kamarakiállítást a Városi Értéktár közösségi termében. Ceruzahegyezők, tollak és ceruzák szép rendben sorakoznak az asztalokon.

Illés Anita

Elkészült a Városi Értéktár legújabb kiállítása a közösségi teremben – adta hírül közösségi oldalán Tóth Tibor, a Fényszaruiak Baráti Egyesülete (FÉBE) elnöke. A ceruzahegyezők és íróeszközök nélkülözhetetlen kellékei az iskolai, irodai, háztartási felszereléseknek. Helyben is akad gyűjtője ezeknek az apró, praktikus kütyüknek. 

Ceruzahegyező, íróeszköz kiállítás
Tóth Tibor, a FÉBE elnöke mutatta meg hírportálunknak a ceruzahegyező és íróeszköz kiállítást
Fotó: Pesti József

Állatfigurás ceruzahegyezők is sorakoznak az asztalon

Fáczán Izabella tanárnő kétszáz darabos ceruzahegyező kollekciójából, valamint az értéktár kétszáz darabos ceruza és toll gyűjteményéből Harmathné Boros Mária állított össze kamarakiállítást. A bemutatott eszközök között nagyon sok állatfigurás, közlekedési eszköz formájú, mesefigurás műanyag hegyező, színes ceruza és megannyi golyóstoll található. A kiállítás június 24-én és 25-én 9 és 12 óra között, illetve 13 és 16 óra között tekinthető meg a Városi Értéktárban. Előzetes egyeztetés alapján csoportokat is fogadnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában