Majális horgászversennyel

2024.05.02. 08:00

A tószegi Csónakázó-tónál majálisoztak a pecások

A horgászok a kapást lesve töltötték a május elsejét, hagyományosan idén is versenyt rendezett a tószegi horgászegyesület.

Kovács Berta

A fogást mutatja a győztes páros, Bíró Sándor és Peszeki Sándor, utóbbinak fia, Sanyika is segít

Forrás: Beküldött fotó

A víz mellett ünnepelték a május elsejét a pecások Tószegen. Hagyományos módon e napon családi horgászversenyt rendezett a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület.

A fogást mutatja a győztes páros, Bíró Sándor és Peszeki Sándor, utóbbinak fia, Sanyika is segít
Forrás:  Beküldött fotó

A megmérettetésre két fős csapatok nevezhettek, nem csak egyesületi tagok. Huszonhárom páros élt a lehetőséggel. Horgászni egy-egy bottal, tetszés szerint úszós vagy fenekező készséggel lehetett.

Hiába etettek azonban a reménybeli pecások, a halak kapókedve meglehetősen visszafogott volt, az uszonyosok nem tűnek éhesnek. Az időjárás délelőtt melegnek bizonyult, fújt a szél is, talán ez nem tetszett az uszonyosoknak. Valamilyen hal jutott ugyan mindenkinek, de az összfogás gyengének bizonyult. A dobogósok között sem volt nagy különbség.

A győzelmet végül a Bíró Sándor és Peszeki Sándor alkotta csapat szerezte meg 5240 gramm halmennyiséggel. A második helyen Herczeg János és Rácz Róbert párosa végzett 5045 gramm fogással, míg 5035 gramm fogásával Süveges Béla és Tóth Marcell csak a harmadik helyet tudta megszerezni.

A dobogósoknak ezúttal is kupa és ajándék dukált, az egyesület viszont minden résztvevőt megvendégelt babgulyással.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!