Tenisz

2024.07.01. 11:00

Fucsovics egy lépésre a világelsőtől, Djokovics álmai tornagyőzelmére készül (videó)

Wimbledonban elkezdődik az év harmadik Grand Slam-tornája, Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is játszik a nyitónapon. A centerpályán a hagyományoknak megfelelően a férfi címvédő, Carlos Alcaraz játssza az első mérkőzést, akinek riválisai között ott van a sérüléséből felépülő Novak Djokovics is.

MW

Fucsovics Márton a görög Sztefanosz Cicipasz ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 27-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Yoan Valat

Az idény harmadik Grand Slam-tornájának főtábláján Marozsán Fábián és Fucsovics Márton vesz részt alanyi jogon, s magyar nő teniszezők sikereiért is szoríthatunk, hiszen Udvardy Panna és Gálfi Dalma is feljutott a wimbledoni teniszbajnokság főtáblájára női egyesben – írta meg korábban az Origo.

Sinnerrel is játszhat majd Fucsovics

A múlt heti sorsolás után a 2021-ben negyeddöntős Fucsovics (69.) – aki Magyarországon készült a viadalra – a világranglistán jelenleg elfoglalt helyek alapján nem járt rosszul az olasz Matteo Berrettinivel (60.), ugyanakkor a 28 éves, korábbi finalista rivális – aki sérülés miatt sokat kihagyott – korábban volt hatodik is az ATP rangsorában, nyolc ATP-viadalt nyert és egyértelműen a fű a legerősebb borítása. Ráadásul Fucsovics ha legyőzi Berrettinit, a folytatásban a papírforma szerint a jelenlegi lehető legnehezebb ellenféllel, a világelső, szintén olasz Jannik Sinnerrel csaphat össze – olvasható az Origón.

Marozsán Fábián a nagy adogatásáról ismert Jan-Lennard Struff ellen lép pályára, s a magyar játékos párosban is szerepel a tornán, a román Victor Vlad Cornea oldalán.

A nők között egyesben Gálfi Dalma az egyiptomi Majar Serif, Udvardy Panna a tizenhetedik kiemelt orosz Anna Kalinszkaja ellen kezd kedden, míg párosban Babos Tímea szerepel Wimbledonban, az ukrán Nadja Kicsenok oldalán. A torna előtt a legtöbb szakértőt és szurkolót foglalkoztató kérdés az volt, hogy milyen állapotban tér vissza a szerb Novak Djokovics.

Djokovics nyerni akar

A szerb teniszklasszist június elején műtötték meg a Roland Garros alatt elszenvedett meniszkuszszakadása miatt. A párizsi Grand Slam-tornától vissza kellett lépnie, s szinte biztosnak tűnt, hogy Djokovics Wimbledont is kihagyja. A huszonnégyszeres GS-bajnok azonban villámgyorsan visszatért, és komoly tervei vannak – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

A feleségem sem értette, hogy miért siettetem a visszatérést, elvégre harminchét évesen már kockáztathatnék kevesebbet, és készülhetnék nyugodtan az olimpiára

– árulta el Djokovics, akinek az ötkarikás aranyérem még hiányzik a gyűjteményéből.

– Egyszerűen égek a vágytól, hogy játszhassam. Különösen igaz ez Wimbledon esetében, amely mindig is álmaim tornája volt. Nem azért jöttem, hogy nyerjek néhány meccset, a célom a tornagyőzelem – árulta el a szerbek klasszisa. Djokovics kedvező sorsolást kapott, az első két fordulóban nem játszhat top 100-ban jegyzett játékossal, két legnagyobb riválisával, a világelső Jannik Sinnerrel és a címvédő Carlos Alcarazzal pedig legfeljebb a döntőben futhat össze. A hagyományoknak megfelelően utóbbi vívja a mai nyitónap első meccsét a centerpályán, a selejtezőből érkezett észt Mark Lajal nem ígérkezik nehéz ellenfélnek. Sinner egy hallei tornagyőzelemmel hangolt Wimbledonra. Az olasz világelső is ma kezdi a füves pályás Grand Slam-tornát, a német Yannick Hanfmann lesz az ellenfele.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában