Krimi

2024.06.07. 18:53

Gyászhír: meghalt a komáromi strandon újraélesztett kisfiú

Egy ország reménykedett, hogy a fiút, akinek egy medencében játék közben leállt a szíve, meg tudják menteni az orvosok.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Tragikus véget ért a vidám gyermeknapi fürdőzés: hétfőn egy komáromi strandon leállt egy 10 év körüli kisfiú szíve. A gyermeket a mentősök újraélesztették, ám sajnos napokkal később a kórházban életét vesztette - írja cikkében a Bors. Az iskoláscsoport gyereknap alkalmából ingyenesen fürdőzhetett a komáromi strandon, amikor a tragédia történt. 

A kisfiú a többi gyerekkel az egyik medencében azt játszotta, hogy ki tud a legtovább a víz alatt maradni. A medencében kitört a pánik, amikor társai észrevették, hogy a fiú már 2 perce mozdulatlanul van a víz alatt.

A kisfiú szíve hirtelen leállt, ezért nem tudott a felszínre jönni. A riadt gyerekek a vízi mentő segítségét kérték, aki rögtön megkezdte az újraélesztést, amit a kiérkező mentőegységek folytattak.

A mentésirányító a helyszínre több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, így az idejében megkezdett segítségnyújtás eredményeképpen a gyereket stabil, ám válságos állapotban, légi úton szállították kórházba, 

ám néhány nappal később életét vesztette. 

A kisfiú halálhírét az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzése alatt egy kommentelő tette közzé. Értesülését igazolják a kisfiú édesanyjának Facebook-oldalát elárasztó részvétnyilvánítások is. A tragédia valósággal sokkolta az édesanyát, aki nem kívánt nyilatkozni a sajtó munkatársainak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!